Ouderwetse snoepwinkels, ik hou ervan! Toen ik vroeger naar het VWO in Sneek ging, zat er zo’n prachtige authentieke winkel in de binnenstad en op de terugweg naar huis was er halverwege een klein winkeltje met zo’n oud vrouwtje wat ook ouderwetse snoepjes verkocht. Ik heb er goede herinneringen aan en vind dat soort winkels nog steeds leuk. Maar dat dit soort winkels ook heel jong en hip kunnen zijn bewijst Snoepwinkel Kiekeboe in Gorinchem! Wat een leuke en lekkere winkel is dat! En ja… zelfs vanuit Ecuador kan ik dat weten. Hoe? Lees verder 😉

Snoepwinkel Kiekeboe

Wonen in het verre buitenland heeft ook zo zijn nadelen. Contact met familie en vrienden bijvoorbeeld. Er zijn van die momenten dat je gewoon even een dagje heen en weer zou willen. Dit jaar namen Rianne en haar man Johan Snoepwinkel Kiekeboe in Gorinchem over en dan kun je niet even bij de opening zijn. Jammer vind ik dat. Gelukkig kan met het internet steeds meer! Gorinchem, ik kwam er altijd meerdere keren per jaar. Gezellig bijkletsen met vriendinnen en dan natuurlijk even ‘de stad in’. Steevast liepen we dan ook even door de Burgstraat, de leukste en gezelligste winkelstraat van Gorinchem. De Burgstraat heeft nl allemaal leuke kleine zaakjes met allemaal hun unieke spullen. In de Burgstraat is ook Snoepwinkel Kiekeboe gevestigd en sinds januari zijn Rianne en Johan de trotste eigenaren van deze leuke winkel. Na een korte metamorfose werden de deuren opnieuw geopend en de afgelopen 9 maanden is er verder gewerkt aan een leuke, hippe maar ook authentieke snoepwinkel.

Snoepwinkel kiekeboe, binnenkijken, patesserie, hotspot
Het leuke interieur van Snoepwinkel Kiekeboe ©Johan Sterrenburg

Het leuke aan de winkel vind ik dat ze zowel ouderwetse snoepjes als het nieuwste van het nieuwste verkopen. Naast de wijnballen, Fortuin ijsbonbons (ken je ze nog?) en kermis nougat vind je er ook de nieuwste Johnny Doodle Fudge, de populaire Zweedse Maku Laku en Skulls of de Belgische handgemaakte Jorisdrop. Al met al kun je er meer dan 132 soorten snoep scheppen en vind je er heel veel leuke cadeau ideeën. Dat Rianne en Johan creatief zijn, dat blijkt wel uit de prachtige snoeptaarten, de leuke verpakkingen en onlangs zelfs een officieel snoepbruidsboeket, hoe leuk is dat!  Daarnaast is Kiekeboe ook op evenementen te vinden. Ze hebben nl een pracht van een Snoepfietskar!

De nieuwe snoepjes en drop brengt bij onze kinderen later een nostalgisch gevoel, net zoals wij dat hebben met Salmiak en de ijsbonbons We moeten ook nieuwe nostalgie maken bij kinderen. – Rianne Sterrenburg –

Toen ik onlangs weer eens contact met Rianne had, zei ik dat ik het zo jammer vond dat ik niet echt even stiekum binnen kon kijken… waarop Johan wel heel vlot reageerde: Ja hoor dat kan wel! Huh? Wat blijkt? Bij heel veel bedrijven kun je nu binnen kijken dmv een GoogleMaps Virtuele Tour! En zo kan ik dus leuk even door de winkel wandelen wanneer het mij past en pik ik even stiekem een ouderwets stroopsoldaatje van de balie ;-).

Snoepwinkel kiekeboe, binnenkijken, patesserie, hotspot
Deze wil ik ook! ©Johan Sterrenburg

Snoepen is niet gezond, gebak eten ook niet, en dus is het een ware traktatie dat je ook als zodanig moet behandelen. Wanneer je snoep koopt, koop het dan ook met plezier. Gooi niet even een zak supermarkt winegums in de kar, maar ga naar een leuke authentieke snoepwinkel. Er wordt met passie gewerkt en het is zoveel leuker!

Ben je in de buurt van Gorinchem, ga dan zeker even langs.

Je vindt ze hier:
Snoepwinkel Kiekeboe
Burgstraat 21
4201 AA Gorinchem
info@kiekeboesnoepgoed.nl
Geopend van woensdag t/m zaterdag vanaf 9.30 uur

Op de hoogte blijven van hun acties en weten op welke evenementen ze staan? Bekijk hun Facebook pagina

Snoepwinkel kiekeboe, binnenkijken, patesserie, hotspot
Johan met de snoepkar ©Johan Sterrenburg

P.S. Wil jij ook een virtuele tour door je zaak? Kijk dan even hier.

NB: dit betreft een niet gesponsord artikel  #nospon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.