Tessa & PaTESSerie

Op zoek naar de leukste bakrecepten van over de gehele wereld? Dan ben je hier aan het juiste adres!

PaTESSerie is een bakblog over zoete en hartige bakrecepten van over de hele wereld. De lekkerste taarten en gebakjes, broodrecepten, drankjes en wereldse toetjes, je vindt het allemaal hier! En… chocolade? Ja, er is altijd tijd voor chocolade!

Gestart in 2014 als een plek om recepten te verzamelen is PaTESSerie inmiddels uitgegroeid naar een plek waar vrouwen (maar ook mannen!) van 18-65 jaar op zoek gaan naar lekkere wereldse recepten die met bakken te maken hebben.  En ondertussen reist PaTESSerie al bakkend de wereld over op zoek naar meer…

Wie is de bakker achter PaTESSerie?

Tessa CouperusDat ben ik, Tessa!

Ik groeide op in het mooie Friesland en zodra ik kon schrijven schreef ik al recepten op in een schriftje. In 2008 besloot ik mijn leven radicaal te veranderen. Ik voor bijna 2 jaar op wereldreis en begon toen al met bloggen, maar dan over mijn reisavonturen. Tijdens de reis begon mijn passie voor patisserie weer te borrelen en eenmaal weer thuis besloot ik om die passie meer te gaan volgen. Ik deed Patisserie en Brood cursussen bij Robèrt van Beckhoven, bleef met een vriendin reizen maken en samen besloten we om al onze spullen te verkopen en naar Ecuador te vertrekken. Omdat ik niet alle bakboeken en bak-aantekeningen mee kon nemen startte ik naast het reisbloggen ook dit bakblog. Eind 2014 vertrok ik met alleen een rugzak vol spullen en mijn digitale bakboek (dit blog) naar Puerto Lopez in Ecuador. Ik heb daar een prachtige tijd gehad, maar de liefde voor familie en het bakken zorgden ervoor dat ik begin 2017 koos voor een bakbasis in Nederland. Al reizend inspiratie opdoen en delen, maar vanuit een bakbasis werken waar alle ingredienten en juiste apparatuur voor handen is om goede recepten te maken en te ontwikkelen.

Ik test en bak alle recepten zelf en de foto’s zijn door mijzelf gemaakt (iets waar ik niet altijd even trots op ben, maar goed… ik heb ze in elk geval wel zelf gemaakt 😀 ).  Indien het een recept van iemand anders betreft, dan staat het erbij. Oh, en ik ben nog steeds dol op mooie schriftjes!

Voordat je verder gaat kijken op de website naar leuke recepten raad ik je aan om je eerst in te schrijven. Ik hou je daarmee ongeveer elke week op de hoogte van de nieuwste recepten en ander leuk baknieuws.

Handig om te weten:

  • Wanneer je nieuwsgierig bent hoe mijn leven achter de schermen eruit ziet, ik plaats regelmatig foto’s op Instagram. Volgen wij elkaar al?
  • Op Facebook deel ik ook regelmatig andere nieuwtjes of leuke foto’s. Heb jij wat gemaakt van PaTESSerie? Stuur dan je foto op en de kans is groot dat jij jouw ‘moment of fame’ op mijn Facebookpagina krijgt.
  • Wil je meer weten over mijn buitenlandse avonturen, dan kun je daar meer over lezen bij deze recepten 

Daarnaast is PaTESSerie ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 73104035