Tessa & PaTESSerie

Op zoek naar de leukste bakrecepten én (nog) beter willen leren bakken?  Dan ben je hier op PaTESSerie aan het juiste adres!

PaTESSerie is een bakblog over zoete en hartige bakrecepten. De lekkerste taarten en gebakjes, broodrecepten, drankjes en wereldse toetjes… je vindt het allemaal hier! Daarnaast deel ik graag al mijn keukengeheimen en allerlei handige baktips met je, want ik ben continue op zoek naar hoe ik nog beter, lekkerder en mooier kan bakken. Ik neem jou daar graag in mee, zodat ook jij steeds beter kun leren bakken. En… chocolade? Ja, er is bij mij altijd chocolade! Maar dan wel échte chocolade 😉

Wie is de bakker achter PaTESSerie?

Dat ben ik, Tessa!

tessa couperus, patesserie.com

Ik groeide op in het mooie Friesland en zodra ik kon schrijven schreef ik al recepten op in een schriftje. In 2008 besloot ik mijn leven radicaal te veranderen. Ik zegde mijn carrière in de financiële wereld gedag, ging twee jaar op wereldreis en begon toen al met bloggen, maar dan over mijn reisavonturen. Tijdens de reis begon mijn passie voor patisserie weer op te borrelen en eenmaal weer thuis besloot ik om die passie meer te gaan volgen.

Ik deed Patisserie-, Chocolade- en Brood cursussen bij Robèrt van Beckhoven, bleef met een vriendin reizen maken en samen besloten we om al onze spullen te verkopen en naar Ecuador te vertrekken. Omdat ik niet alle bakboeken en bak-aantekeningen mee kon nemen, startte ik naast het reisblog ook dit bakblog PaTESSerie.

Eind 2014 vertrok ik met alleen een rugzak vol spullen en mijn digitale bakboek (dit blog) naar Puerto Lopez in Ecuador. Ik heb daar een prachtige tijd gehad en heel veel geleerd. Bakken met verschillende ovens, om te gaan met weinig spullen, stroomuitval terwijl er een cake in de oven staat of slagroom kloppen bij 40C om maar eens wat uitersten te noemen. Maar de liefde voor familie en het bakken zorgden ervoor dat ik begin 2017 koos om weer naar Nederland te gaan. Al reizend wil ik inspiratie opdoen en delen, maar dan wél kunnen werken vanuit een bakbasis waar alle ingrediënten en de juiste apparatuur voorhanden zijn.

Mijn bak-missie

Tijdens mijn reizen heb ik zoveel ervaring opgedaan. Maar waarom lukt de ene keer iets wel en de andere keer niet? En dan heb ik het niet over stroomstoringen 😉 . Mijn missie is om steeds beter (en dus mooier en lekkerder) te leren bakken en daarvoor speur ik op allerlei manieren naar kennis en informatie. En dat deel ik met alle (bak)liefde met jou, zodat ik jou ook verder kan helpen in je bak-ontwikkeling.

Chocolade-missie

Daarnaast is de liefde voor Chocolade groot. In Ecuador woonde ik vlakbij plantages en sindsdien zet ik mij in voor het promoten van échte chocolade. Chocolade waarvan de herkomst duidelijk is, waar een eerlijke prijs voor betaald wordt en waarbij het eerste ingrediënt op de wikkel van de reep geen suiker is. Dus zul je daarover regelmatig iets terug zien op het blog én ben ik jaarlijks vrijwillig werkzaam op Chocoa in Amsterdam.

Handig om te weten:

Ik test en bak alle recepten voor PaTESSerie zelf en de foto’s zijn door mijzelf gemaakt (tenzij anders vermeld).  Indien het een recept van iemand anders betreft, dan staat het erbij, want ere wie ere toekomt. Oh, en ik ben nog steeds dol op mooie schriftjes! Handig voor de aantekeningen 😉 

Voordat je verder gaat kijken naar leuke recepten of baktips, raad ik je aan om je eerst in te schrijven op de PaTESSerie nieuwsbrief. Ik hou je daarmee regelmatig op de hoogte van de nieuwste recepten en allerlei ander leuk en handig baknieuws. Bovendien ontvang je dan direct mijn gratis e-book met mijn ultieme baktips.

Wanneer je nieuwsgierig bent hoe mijn leven achter de schermen eruit ziet, ik plaats regelmatig foto’s en korte filmpjes op Instagram stories. Niet alleen zie je dan dingen over bakken, maar ook mijn weg naar een duurzamer leven en wat ik naast dit blog allemaal nog doe. Volgen wij elkaar daar al?

Op Facebook deel ik ook regelmatig nieuwtjes of leuke foto’s en wanneer ik voldoende lef heb maak ik zelfs YouTube-video’s! Volg me op deze kanalen zodat je nooit weer wat mist!

Wil je meer weten over mijn buitenlandse avonturen, dan kun je daar meer over lezen bij deze recepten 

Heb jij wat gemaakt van PaTESSerie? Dat vind ik zo leuk om te zien! Stuur je foto naar me op, tag me in Social Media en/of gebruik de hashtag #patesserieNL.

Daarnaast is PaTESSerie ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 73104035