Voor reizigers is de Lonely Planet dé reisbijbel om in je rugzak te hebben, maar wat wanneer je als chocolade-liefhebber dan ook graag de mooiste chocolade adressen wil weten? Chocolade kopen bij de beste adressen in de wereld, of dé chocolade zaken bezoeken gewoon om te bekijken. Dan neem je natuurlijk de Lonely Planet Chocolade mee!

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar wanneer ik in een nieuwe stad of zelfs land ben, dan check ik altijd of er ook leuke adresjes zijn voor chocolade of patisserie. Het zou toch zonde zijn als je in de buurt bent bij een fantastische chocolademaker en je ‘m net mist!

Zeker bij verre locaties waar je niet snel weer komt, wil je dat soort chocolade adressen niet missen. Gelukkig heb ik nu de handige Chocolade Lonely Planet zodat ik mijn reis goed daaromheen kan plannen. Ja, ik plan mijn reis om dat soort adressen heen 😉 .

De beste manier om te ontdekken of een chocolademaker écht goede chocolade maakt is natuurlijk het proeven van de chocolade. Maar om er echt achter te komen met wat voor chocolade en chocolademaker te maken hebt, is toch het bezoeken van hun zaak. Wie weet tref je de beste man of vrouw zelf dan ook nog!

Want wanneer je in hun zaak staat, dan kun je vaak niet alleen proeven, maar zie, hoor en beleef je vaak ook hoe zij met chocolade werken. Wat is hun verhaal, hoe groot is hun passie en waarom zijn zij bijzonder en uniek? Om nooit meer een adres te hoeven missen, is deze Lonely Planet Chocolate echt een super handig boek!

inzage in de lonely planet chocolade over valrhona chocolade fabriek in Frankrijk

Boekentip: Lonely Planet Chocolate – Global Chocolate Tour for chocolate lovers

Toen ik hoorde dat er een speciale Lonely Planet Chocolate editie kwam, was ik er natuurlijk als de kippen bij om ‘m te kopen. En ook al is het onmogelijk om àlle adressen in de wereld in een boek vast te leggen, een boek met de meest bijzondere of belangrijke adressen is wel al een stuk handiger dan blijven zoeken op het internet!

De Lonely Planet Chocolate bevat voor elk werelddeel, per land gegroepeerd, de meest wetenswaardige chocolade adressen van de wereld. Van single-origin chocolade ijs tips in San Francisco, naar kamelenmelk chocolade uit Dubai of een fantastische Zwitserse chocolatier.

Niet alle adressen zijn bean-to-bar, want natuurlijk wil je ook de klassieke adressen weten zoals Hersey’s Chocolate World en Café Sacher. Ook de beste plekken voor een warme chocolademelk, chocolade museums of zelfs een chocolade hotel ontbreken niet.

Even genoeg van chocolade? Dan vind je, zoals het een goede lonely planet betaamt, nog wat sight-seeing tips in de buurt zodat je even de chocolade kunt laten zakken voordat je naar een ander adresje gaat.

inzage in de lonely planet chocolade met de pagina's over chocolade tips in Nederland

Lonely Planet Chocolade – de inhoud

Het boek start na een kleine introductie met een uitleg over de bonen, hoe chocolade wordt gemaakt en wat voor soorten chocolade er zijn. Op die manier leer je al wat meer over chocolade voordat je een bijzondere zaak binnenstapt. Een overzicht van alle chocolade termen zorgt er bovendien voor dat je niet direct overdonderd wordt door vaktaal, superhandig om te weten dus.

Daarna volgen de hoofdstukken, globaal, per werelddeel: Africa & The Middle East, Americas, Azië, Europa en Oceanië. Tussen alle hoofdstukken in vind je nog een leuk mini overzicht van de Top Hot Chocolates, Top Chocolate Festivals, Top Chocolate Treats of Asia en Top Flavour Pairings.

Per werelddeel vind je van de meest toonaangevende landen een paar pagina’s met de belangrijkste, mooiste of bijzondere adressen en een korte intro hoe chocolade of cacao een rol speelt in dat land. Per adres is handig aangegeven om wat voor soort adres het gaat. Want is het nu een winkel, kun je er een workshop of een tour doen of is het de plek waar de chocolade wordt gemaakt? En heel erg leuk: er staan meestal ook nog een paar toeristische hotspots bij zodat je je mede reizigers die niet zo van de chocolade zijn gemakkelijk enthousiast kunt maken om daar naar toe te gaan 😉

inzage in de lonely planet chocolade over dandelion chocolade in California, USA

Wie is de auteur?

Elke lonely planet wordt meestal geschreven door een groep van zeer ervaren reisspecialisten die een land of regio heel goed kennen. Reistips van gebruikers van de Lonely Planet serie worden vaak meegenomen, maar als het op chocolade aankomt heb je natuurlijk chocolade kenners nodig en niet een reis-specialist die ‘toevallig een chocolade-winkeltje’ tegenkomt.

Het boek is dan ook geschreven door een combinatie van chocolade kenners en reis experts waardoor ‘best of both worlds’ samenkomen. Op die manier is het dus echt een Lonely Planet editie.

inzage in de lonely planet chocolade met tips voor de top chocolate festivals

Voor wie is dit boek geschikt?

De Lonely Planet Chocolade is een prachtig hardcover boek wat elke chocoladeliefhebber zal interesseren. Hou jij van chocolade en wil je meer weten over wat er in de wereld allemaal te vinden is over chocolade, dan is dit boek echt iets voor jou. Ook al reis je niet heel veel, ver of vaak, het boek is informatief en bevat veel leuke weetjes om de belangrijkste zaken te weten te komen over chocolade makers, chocolade producerende landen en om nieuwe chocolade-‘merken’ te ontdekken. Europa is goed vertegenwoordigd en er staan een aantal leuke Nederlandse adressen in, maar natuurlijk ook voor België, Frankrijk en Duitsland, als je het wat dichter bij huis wil zoeken.

Het boek bevat ruim 250 bladzijden en is in een handig formaat. Het is wél in het engels geschreven, dus dat is wellicht iets om rekening mee te houden.

Waar vind ik dit boek?

Lonely Planet’s Global Chocolate Tour
Uitgever : Lonely PLanet
Uitgave: April 2020
EAN: 9781788689458
€ 14,19

Je kunt het boek hier bij Bol.com bestellen en dan heb je het heel snel in huis! Het boek is ook als e-book verkrijgbaar

Dit artikel bevat affiliate links. Wat dit precies is en hoe ik daarmee omga lees je in de Disclaimer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.