Een van mijn absolute musts in Londen was gaan ontbijten bij Honey en Co. Er zijn natuurlijk heel veel zaken die ik graag zou willen bezoeken, maar deze keer koos ik overduidelijk voor Honey & Co. Ik ben erg enthousiast over hun bakboek en wilde ook graag hun kookboek hebben. Wat is er dan leuker om daar te eten èn met een gesigneerd boek weer naar huis te gaan. Het was een fantastische ervaring.

Ontbijten bij Honey en Co in Londen

Wanneer je wil ontbijten bij Honey en Co in Londen is het verstandig om vooraf te reserveren. Dit deed ik dan ook al vooraf in nederland. Ik nam contact op met ze via email omdat ik nog wat meer vragen had en dat contact liep verassend vlot en persoonlijk. Over een goede eerste indruk gesproken! Reserveren kun je trouwens ook vlot doen via hun website. De zaak is erg klein en snel vol. Ze werken dan ook vaak met tijdvakken voor de reserveringen. Ik besloot vroeg te beginnen en boekte mijn ontbijt om 9:30, het tijdstip dat ze open gaan. Er stond rond die tijd al een kleine rij voor de deur en gelukkig voor een aantal wachtenden waren er nog net genoeg tafeltjes vrij. Wellicht dat het op een doordeweekse dag minder druk is, maar op zaterdag zitten ze zeker vol tijdens de ontbijtshift!

Zodra iedereen zo’n beetje zit, worden de menukaarten vlot uitgedeeld en wordt er een (gratis) fles water op tafel gezet. De bestelling voor koffie of thee wordt opgenomen en je hebt mooi even de tijd om de kaart te bekijken. De ontbijtkaart is duidelijk en divers, maar ik merkte wel op dat bijna iedereen voor ‘The Big Breakfast’ gaat. Hierbij krijg je eerst een selectie van broodjes met salades, labhne, hummus én yoghurt met muesli en fruit op tafel gezet. Ook als je alleen eet wordt hier niet lastig over gedaan. Dit begin is al een flink ontbijt! Maar een heerlijke manier om de verschillende smaken uit het midden-oosten te proeven en te kijken hoe ze daar zelf de recepten uit hun boeken presenteren. Ik heb nu eens kunnen proeven hoe echte hummus smaakt, toch wel wat anders dan uit een supermarktbakje hoor!  De gemarineerde olijven en ingemaakte worteltjes met harissa waren echt fantastisc! Ik heb al gezien dat dat recept in het boek staat, dus die ga ik thuis zeker maken. Weer eens wat anders dan een gewone zoetzuur op tafel.

Daarna krijg je je bestelde hoofdontbijt. Ik vond het lastig kiezen, want hun beide shakshuka’s (eieren gebakken in tomatensaus of spinazie) schijnen nogal bekend te zijn. De voor mij onbekende phylas (filodeegpakketjes) of bourekas (gevulde bladerdeeg’broodjes’) spraken ook erg tot de verbeelding. Complete nieuwe gerechten voor me, heerlijk! Alle gerechten worden trouwens met gebakken ei geserveerd. Ik maakte mijn keuze pas toen de bestelling opgenomen werd: Phylas met pompoen en feta. Wederom een flink bord vol!

Na zo’n ontbijt kun je dus wel rollen. Ik zat vlak naast de balie waar prachtige taarten en cakes op stonden, daar had ik graag nog wat van willen proeven maar kon dus echt niet meer! Zelf maar eens bakken…

Al met al was het een fantastische ervaring. De zaak is erg klein en de tafeltjes staan dan ook dicht bij elkaar. De bediening is vlot (maar 2 personen!), persoonlijk, maar ook vluchtig. Het is erg aanpoten voor ze om in korte tijd iedereen op tijd van eten en drinken te voorzien. Ik had net voldoende tijd, want mijn tafel was om 10:30 alweer geboekt (was tijdens boeken al duidelijk gemaakt), maar je voelt je toch wel een beetje gehaast. Als je alleen bent is dat niet erg, een uur is dan echt wel genoeg voor ontbijt. Ga je er met meer mensen ontbijten zorg dan dat je wat meer tijd hebt en in alle rust van al dat lekkere eten op tafel kunt genieten!
ontbijten bij honey en co, patesserie.com
Bij het afrekenen nam ik hun kookboek nog mee. Gesigneerd! Toch een fantastische souvenir aan een geweldige herinnering. Het “Big Breakfast” kost GBP 16,50 en de samenstelling wordt met de seizoenen aangepast. Op hun website vind je altijd de meeste recente menukaart.

Ben je in Londen en wil je ook ontbijten bij Honey en Co? Of misschien wel lunchen of koffiedrinken? Dit zijn hun gegevens:

Honey & Co 
25a Warren Street
London W1T 5LZ

Ze zijn goed bereikbaar. Vanaf metrostation “Warrenstreet” is het slechts een paar meter lopen naar het restaurant. In dezelfde straat zit ook hun foodstore, waar je heel veel van hun eigen gemaakte producten kunt kopen. Ook een bezoek waard!

Honey & Spice: The Food Shop,
52 Warren Street, London, W1T 5NJ

11 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.