Nog heel even en Heel Holland Bakt begint weer. Kijken jullie er ook zo naar uit? Ik ben echt weer heel erg benieuwd naar het nieuwe seizoen. Nieuwe recepten, inspiratie opdoen, veel leren ook weer en vooral ook heel veel kijkplezier. Nu mag ik graag tijdens dit soort programma’s recepten of ideeën noteren. Maar waar laat je die? Ik ga ze noteren en het nieuwe Mijn Heel Holland Bakt Bakboek. En wellicht 1 van jullie ook, want ik geef ook nog een exemplaar weg als kado!

Bakken en notities maken, recepten bewaren… het was bij mij altijd chaos en van al die briefjes en notities is destijds ooit dit blog PaTESSerie ontstaan. Alle recepten handig bij elkaar en ja, ik raadpleeg zelf ook nog regelmatig mijn eigen recepten hier op het blog. Maar wat doe ik met die losse notities, tussentijdse aantekeningen? In mijn eigen kook- en bakboeken wordt regelmatig wat bij geschreven. Ik vind nl dat kookboeken werkboeken zijn en daar mogen best notities of aantekeningen instaan. Teken dat ze gebruikt worden nietwaar? Ik noteer niet alleen mijn bevindingen en evt aanpassingen, maar schrijf ook graag op van wie het een favoriet recept is, voor wie ik het gemaakt heb of voor welke gelegenheid. En nieuwe recepten, ja….  die staan nog vaak eerst op losse flodders papier.

Mijn heel holland bakt bakboek, patesserie.com

Ik kan me voorstellen dat het bij een aantal van jullie ook zo gaat. Een map vol met papieren, een hele rits aan opgeslagen links op je laptop en telefoon en vind dan je favoriete recept of die van je beste vriendin maar eens terug.  Heel Holland Bakt snapt ons thuisbakkers geloof ik wel een beetje, en naast diverse leuke bakboeken hebben ze nu een ander soort boek gemaakt. Een boek wat niet volledig gevuld is met recepten, maar ook heel veel pagina’s heeft waarin je zelf je recepten op kunt schrijven. Lekker met een hard kaft,  ruimte voor foto’s, plaatjes en heel veel notities. Een ideaal bakschrift dus, want alle handige weetjes staan erin inclusief een paar hele leuke én handige recepten.

Mijn Heel Holland Bakt Bakboek

Om jullie even een idee te geven van het boek, dit is oa de inhoud:

Baktips: Tricks & Tools
Lekker handig voorin alle informatie die je even snel wilt opzoeken. Hoeveel ml was ook alweer eetlepel, kan ik suiker vervangen door honing en hoe bewaar ik de gebakken koekjes ook alweer het beste? Ook vind je hier alle weetjes over cake én de recepten voor decoraties zoals botercrème, curd, icing of ganache.

Klaar? Bakken maar!
In dit deel van het boek vind je een aantal basisrecepten voor bv kano’s, een stapeltaart of een hartige tarte tatin. Bovendien een aantal how-to’s over decoreren met glazuur, het oprollen van cake of broodbakken. Alles inclusief mooie en handige foto’s. Maar vooral ook veel ruimte om je eigen recepten hier te noteren.

Bakken als het Feest is
Voor speciale gelegenheden heb je wellicht een aantal spectaculaire of specifieke recepten. Deze bewaar je hier! Je mooiste taarten voor de mooiste momenten van het jaar. Wat bakte je bv voor Valentijn (en kreeg je ook wat terug?) en wat staat er dit jaar op de kerst-baklijst? Je kunt het allemaal noteren en tussen die recepten door vind je weer handige (decoratie) tips en een paar leuke recepten.

Mijn heel holland bakt bakboek, patesserie.com

Winactie Mijn Heel Holland bakt Bakboek {Afgelopen}

Omdat bakken delen is en we momenteel in een (dure) feestmaand zitten, geef ik een exempaar van dit leuke boek weg! Gebruik ‘m als je eigen bakschrift, laat met Kerst ieder familie lid zijn favoriete bakrecept erin zetten of geef ‘m weer door als kado. Aan jou de keus wat je met het boek doet.

Om het boek te winnen hoor ik graag van je wélk recept jij als eerste in dit boek zou noteren. Wat is jouw favoriete recept wat absoluut bewaard moet blijven? Laat het in een reactie onder aan dit artikel weten en uit alle reacties die hier (onder dit artikel op het blog) staan zal ik een winnaar kiezen. 

Plaats je reactie voor vrijdag 7 december 2018 12:00, zodat ik vrijdagmiddag een winnaar kan kiezen en zodra ik je adresgegevens heb ik het boek nog voor de eerste uitzending van Heel Holland Bakt op de post kan doen!

Update 7 November: Inmiddels is de winnaar gekozen. Jacqueline van harte gefeliciteerd! Ik heb je een mail gestuurd voor je gegevens. Heel veel plezier met het boek.

Mijn heel holland bakt bakboek, patesserie.com

De gegevens van Mijn Heel Holland Bakt Bakboek

Mijn Heel Holland Bakt Bakboek (kijk hier voor een inkijkexemplaar)
Auteur      : Diversen
Uitgeverij : Kosmos Uitgevers
Uitgave     : najaar 2018
ISBN         : 978 90 215 6962 8
Prijs          : € 17,50-

Als je het boek bij Bol.com bestelt, heb je het binnen een dag in huis!

Ik kreeg een review exemplaar van Kosmos Uitgevers, waarvoor dank! In dit artikel komen affiliate links voor. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn disclaimer.

46 REACTIES

 1. Het allereerste recept dat ik in dit boek zou zetten is , de appeltaart die mijn vader altijd bakte. Die was niet te evenaren.die zou ik in sierletters in mijn boek schrijven

 2. Eindelijk een bakboek waar je in kan schrijven i.p.v. er bij er naast,boven, of onder te kliederen, maar op de eerste pagina zet in met trots mijn recept van mijn favoriete hazelnootschuimtaart die is samen gesteld uit vele recepten en waar ik mijn eigen draai heb aangegeven. Deze komt altijd terug met de vraag wat zullen we voor de verjaardag bakken eerste wat er wordt geroepen dat nootgeval, en daarna de appeltaart ha ha.

  Groetjes, Ineke Vierhuis

 3. Ha Tessa, nou met stip de advocaat van jou! Heb deze nu diverse keren gemaakt, en eigenwijs als ik ben ook andere geprobeerd die natuurlijk direct in het kleinste kamertje beland is! Absoluut suc6 nummer, tip kleine beugelflesjes bij Xenos, kaartje met datum en inhoud eraan en perfect kado’tje.

  Geef dit inmiddels heel veel weg en de smaak is zalig ouderwets lekker, dus komen gelijk herinneringen aan mijn grootmoeders bij mijn familie naar boven.

  Heel veel succes met alle leuke werkzaamheden en mooie feestdagen, hartelijke groet, Arlette

 4. Een geheim recept van chocolade mousse, die ik al 30 jaar in het bezit heb. Gekregen van een top pattesier uit België .
  En helaas voor Mona en andere gerenommeerde merken, ze kunnen deze chocolade mousse niet evenaren….
  Een verplicht nagerecht hier in de familie bij alle feestdagen ( en niet feestdagen…)
  Hopelijk mag ik dit recept in jou nieuwe boek schrijven, een speciaal recept voor een speciaal boek!
  Hartelijke groet, Ellis

 5. Wat een leuke actie :-)…ik zou er als eerste het recept in schrijven van mijn uitvoering van de Schwarzwalder kirsch taart…wie hem ook proeft die wilt het recept hebben…Verder zou ik ook noteren wat er wel eens mis zou kunnen gaan als je je niet aan het recept houd en waarom ik voor het recept heb gekozen…nu maar duimen en jouw advocaat maken, want daar zijn mijn buurtjes helemaal verzot op ( ik trouwens ook hoor )…

 6. Super leuke winactie! Ondanks dat ik sinds kort ook mijn recepten online deel vind ik het zelf leuker vinden om het in een boek te schrijven. Ik hou er van om het op papier te hebben.

  Het eerste recept die ik er zou inschrijven is een caramel cheesecake. Ik ben dol op cheesecake!

 7. Ik zou er graag mijn eigen bavariose gebakje in schrijven.. Ik hoop met dit gebakje in de prijzen te gaan vallen bij een wedstrijd! Maar val ik niet in de prijzen dan gaat het vooral om het mee doen en het plezier!

 8. Mijn eerste bak recept wat ik er in zou willen hebben ben ik helaas kwijt. Het is het recept van een hele lekkere cake die mijn moeder thuis vroeger maakte en wat ze op een hele vage manier haf gekregen van een wildvreemde vrouw bij het concours hippique in Rijs. We hebben er jaren van gesmuld maat mijn moeder is het recept kwijtgeraakt. Nu ik zelf een beginnende thuisbakker ben heb ik wel eens gezocht wat het voor recept het was en ook wel eens geprobeerd, maar de aparte smaak zit er niet in. Maar misschien zit die alleen maar ik mijn gedachten. Maar ik zou de eerste pagina er voor vrij houden!

 9. Ik zou dit boek heel graag winnen voor mijn zus. Het recept van haar overheerlijke notentaart zou ik er in noteren. Zo lekker!! Ik hoop dat ze uit dit boek nog vele lekkere recepten haalt en dat ik natuurlijk mag komen proeven!

 10. ohhh ik zou dit fantastische boek graag willen winnen , zodat ik niet alles maar op rondvliegende papiertjes hoef te schrijven , en het dan niet meer hoef te zoeken ,.

 11. Wat een leuk boek lijkt me dit. Ik zal er sowieso twee recepten in opnemen. Mijn zelfverzonnen rendang ketjap en natuurlijk het basisrecept van de Rocky Road Fudge omdat je daar zo heerlijk veel kanten mee op kunt.

 12. Oh, wat een geweldig idee!
  Als eerste zou ik mijn favoriete, heerlijke, romige cheesecake recept opschrijven!!!!
  Ik heb een geweldig recept, maar dat ben ik voortdurend kwijt tussen alle verzamelde recepten. En dat recept verdiend dus een ereplaatsje in dit boek! Vooraan. Haantje de voorste. De eerste de beste. (En zo kan ik nog wel even doorgaan! 😉

 13. Ik weet er gelijk een! Ik heb laatst een glutenvrije stoofperen taart gemaakt met een karamel botercrème en een sloffenbodem. Alle collega’s waren er zo over te spreken, dat ik inderdaad dacht: dit moet ik ergens opschrijven….

 14. Dat weet ik gelijk! Heb laatst een glutenvrije stoofperentaart gemaakt. Met een sloffenbodem en een karamel botercrème. Gedecoreerd met fudgeblokjes en gedroogde goudsbloemen. Mijn collega’s vonden hem geweldig en zeiden gelijk: dit moet je opschrijven! Natuurlijk nog steeds niet gedaan….

 15. Nog steeds míjn grote succes: De opgerolde koek. Eigenlijk een heel simpel recept, maar m’n familie zijn er helemaal gek op. (Alleen jammer genoeg, vind ik hem zélf niet zo lekker. Vreemd hé, maar wel goed voor m’n lijn, moet ik dan maar denken).

 16. Ik ben een jaar bezig geweest met het uitvinden welke recept en vooral welke methode voor mij het best werken om croissants te bakken die heerlijk boterig zijn met een mooie structuur, wilde hem ook in kunnen vriezen zodat er in het weekend altijd verse croissantjes op tafel staan. Dit zou het eerste recept zijn, plus natuurlijk de werkwijze!

 17. Het eerste recept dat ik hierin zou noteren is een recept van mijn grootmoeder die ondertussen is overleden, ‘Suikerwafeltjes volgens recept van meme Alice’, een heel simpel recept maar iedereen is verzot op deze wafeltjes en ze zijn gekend door velen. Ze was niet echt een keukenprinses maar hetgeen op tafel kwam was dagelijkse kost en altijd superlekker (rode kool, konijn, rijstepap, confituur enz) Ook ik bak nu regelmatig haar wafeltjes en ze zijn steeds een succesverhaal! Zelfs op 1 november hebben we suikerwafeltjes gebakken om meme te herdenken. Van bepaalde baksels bestaan zoveel verschillende recepten die soms zo ingewikkeld zijn, terwijl het simpelste recept vaak het beste is! En dat bewijst het receptje van deze suikerwafeltjes.

 18. Wat een leuk idee!
  Ik sla al jaren mijn recepten op in multomappen, met tekeningetjes!
  Maar dit ziet er nog gezelliger uit
  Mijn eigen favoriete recept van viskoekjes zou ik hier meteen in opschrijven!
  Ik ga duimen

 19. Ik ga er mijn kerstcake hoeveelheid erin schrijven had weer teveel beslag etc .en ik maar denken dat ik het nog wist altijd hetzelfde en de papiertjes die raken altijd weg .

 20. Oeps ik had viskoekjes opgeschreven , maar het moet mijn favoriete kruidcake worden!
  Dus even een nieuwe reactie gestuurd!
  Ik bewaar nu al mijn favoriete recepten in multomappen met tekeningetjes, plaatjes!
  Maar dit ziet er ook super gezellig uit!

 21. Mijn eerste recept is dat van Mam’s (89 jr)appeltaart met eiwitschuim.
  Daarna de recepten van witbrood, en appelplaattaart en de rest van haar bakrecepten. Mmmmmm

 22. Voor her eerst brood gemaakt zonder een broodbakmachine. Ik zou graag mijn eigen gemaakte brood erin willen zetten. Gewoon een paar ingrediënten nodig laten rusten, even kneden in de oven en klaar.

 23. Mijn eerste recept die ik in dit boek zou plakken/ schrijven is een originele lasagne van een Italiaanse kok. Niks zo lekker als dat recept! Mijn kinderen zijn er dol op en zelfs mijn vader die niet van lasagne houdt vindt deze lekker!

 24. Mijn stoofpeertjes cheesecake, met deze taart mocht ik naar de Cheesecake Masterclass van Francesca en Rutger (winnaar Heel Holland Bakt) en mijn basis recept voor bananenbrood. Na veel proberen en lang zoeken heb ik eindelijk mijn perfecte recept gevonden

 25. Wat een leuk idee om ruimte te laten om te schrijven en meer briefjes overal tussen hoeven te stoppen. Ik zou de amandel tulband met abrikozen erin schrijven. Een recept van Rutger, hhb 1. Ontzettend lekker recept en zo is hij er toch weer een beetje bij.. 😉

 26. Ik zou het recept van broeder erin zetten. (Lijkt op jan in de zak maar een iets andere variant)
  Dat is het enige baksel wat mijn oma kan maken. Mijn opa was banketbakker en deed dus al het bakwerk in huis. Maar dit was de specialiteit van mijn lieve oma van inmiddels 93 jaar. Nog steeds maakt ze dit heel af en toe voor mij en mijn vader. Dit recept staat nu in mijn telefoon, maar hoort eigenlijk op Schrift!

 27. Wat een leuke actie!
  Mijn eerste recept zou de grote hit op elke familie verjaardag zijn, mijn moeders christoffeltaart, ouderwets en ongeëvenaard!
  Mijn vodjes kunnen wel een goed boek gebruiken.

 28. Ik zal er als eerste de recepten voor mijn oma’s kerstkoekjes inschrijven voor ik het boek aan mijn moeder cadeau doe. Ze bakt elk jaar traditiegetrouw dezelfde koekjes volgens haar moeders recept en elk jaar eet de hele familie met liefde de vele trommels leeg voor de kerst. Mijn moeder houdt onwijs van bakken (en koken), dus dit zou een perfect kerstcadeau zijn.

 29. Oh wat zou ik die graag willen winnen, en laten vullen door de gasten op mijn dochters bruiloft. Dat zou een leuk aandenken aan deze gedenkwaardige dag zijn. Mijn favoriete bakrecept? Ik denk dan toch de appeltaart met walnoten en pecanoten erdoor.

 30. Wat ik er als eerste in zou opschrijven is het recept voor un kourabyeshu. Een heel lekker bros en op je tong smeltend zandkoekjes. Ik schrijf denk ik verder als eerste mijn favoriete recepten van internet op, want het is soms nog best moeilijk om het recept terug te vinden dat ik gebruikt heb, tussen alle mooie bakblogs!

 31. Het appeltaartrecept van mijn over-grootmoeder ( geb. 1860). Zij hadden in Kedichem een appelboomgaard en maakte van de valappels altijd appeltaart. Mijn grootmoeder bakte hem uiteraard ook op alle dagen dat wij kwamen. Ik ,als jonge smulpaap, keek daar dan ook altijd naar uit 🙂 Dit recept is ál die jaren overgegaan van moeder op (schoon)dochter en is nog altijd topfavoriet! Ik bak hem dan ook nog regelmatig.

 32. Ik heb zooooo vaak dat ik een recept zie, me bedenk dat ik hem moet bewaren en het dan vergeet dus dit zou ideaal zijn ! Mijn allereerste recept komt uit Amerika voor een typisch recept voor pecan pie (met een beetje extra bourbon, shht), beste recept ooit – zo simpel maar zo lekker! Ik heb nog altijd heimwee naar Texas maar die taart maakt het iets dragelijker en verdient een mooi podium

 33. Mijn eerste recept komt gegarandeerd uit Amerika, namelijk voor heerlijke Pecan Pie (met een extra scheut bourbon, sshht). Ik heb daar gewoond en nog altijd heimwee naar het mooie texas, dus dit recept van een amerikaanse moeder verdient een mooi podium! Verder zou ik hem meenemen de wereld rond en alle recepten die ik vind noteren, ik reis veel dus dat moet goedkomen 🙂

 34. Wat een superleuke winactie!
  Het eerste wat ik in het boek zal schrijven is het recept voor de pompoensoep met tomaten, witte bonen en venkelzaad die ik deze herfst heb gemaakt. Wat een heerlijkheid (oké, geen bak), een recept die ik zeker niet moet vergeten. En daarnaast dan lekker aan de bak met de appeltaart met speculaaskruim die er in komt te staan!

 35. Allereerste recept zou moelleux met wit stukje chocolade erin zijn, het tweede zou zatlap zijn. De schoondochter zegt me dikwijls, make je moet al je recepten eens opschrijven voor je nalatenschap hahahaha. Dus deze zou ideaal zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.