Afgelopen maand was een leuke maand! Een maand met veel heen en weer gereis en dat levert altijd weer leuke anekdotes op, dus  verwacht de komende maand maar weer een aantal leuke verhalen bij de recepten! Het was duidelijk een maand van feestjes, want we hadden een aantal verjaardagen en terwijl ik dit schrijf is er bij de buren een (tiener)verjaardagsfeestje gaande. De karaoke staat zo hard dat het halve dorp mee kan genieten en ik verwacht dat we tot minstens vannacht 4 uur hier ‘plezier’ van hebben. Ach, mooi tijd om even wat voor jullie op te schrijven!

(muziek terwijl ik werk, zingt u ook even mee?)

oktober 2016, patesserie, puerto lopez

Puerto López
Deze maand werd er weer hard gewerkt aan de boulevard. De president had beloofd de Malecon begin deze maand te openen, maar ondanks het harde werken is wel duidelijk dat die deadline niet gehaald wordt. We zullen nog even moeten wachten, maar het meeste is nu klaar en het ziet er prachtig uit!

Dat inauguratiefeestje, dat hebben we dus niet deze maand, maar we begonnen deze maand wel met een groot feest. Een combinatie van housewarming, familie uit frankrijk over en twee verjaardagen waren redenen genoeg voor vrienden van ons om een groot feest te organiseren en bovendat dit erg gezellig was, mochten wij ook het gebak leveren. Erg leuk om voor 40 man gebak te maken!

oktober 2016, patesserie, puerto lopez
Bramencheesecake, Triple Chocolate cake, Limecurd taart

Voor de rest is het nu rustig in Puerto Lopez. Duidelijk een moment van laagseizoen. Voordat de drukte van het einde van het jaar weer begint, hebben wij het strand weer even voor onszelf :-D, al is het niet echt zonnig, het is wel prima weer voor lange strandwandelingen. En…. afgelopen maand werd er een warm water ketel aangesloten in ons appartementencomplex. We kunnen dus warm douchen nu! Wat een heerlijke luxe.

Blognieuws
Afgelopen maand waren we op bezoek bij Hoja Verde Chocolade en Cafe Vélez in Quito. Na lang zoeken hebben we eindelijk echt goede chocolade weten te vinden. Komende tijd zal ik jullie er alles over gaan vertellen, want deze producten zijn dus ook in Nederland te koop. Niet alleen ook op verschillende locaties, maar ook online zorgt Jolanda Groot van Ecuador’s Fine Taste ervoor dat iedereen in Nederland toegang heeft tot deze mooie producten van Ecuador. Ik word daar in ieder geval erg blij van en ik hoop jullie ook! Hou rekening met het een flink chocoladegehalte de komende periode.

oktober 2016, patesserie, puerto lopez, chocolab, quito, hoja verde
Het Chocolab van Hoja Verde in Quito

Daarnaast krijg ik de afgelopen tijd veel vragen en reacties van jullie op het blog. Ik vind dat erg leuk! Jullie leren mij natuurlijk al aardig kennen zo, maar ik vind het ook leuk om jullie te leren kennen. Dan krijg ik toch een beetje een idee van wie mijn blog nu eigenlijk leest. Een van de meest gestelde vragen is oa welke bakvormen ik bijvoorbeeld gebruik of welke andere dingen ik gebruik voor het maken van mijn recepten. Ik heb nu dan ook onderaan de recepten een voorbeeld staan van wat ik zoal gebruik. Ik hoop dat jullie dit handig vinden. Laat het gerust weten wat je ervan vindt en als jullie nog meer missen, vertel het me!

oktober 2016, patesserie, hoja verde, quito
In de chocoladefabriek met Hoja Verde en Ecuador’s Fine Taste

Overig nieuws

Naast veel chocolade, bezochten we ook de koffiefabriek van Cafe Vélez en zagen we met eigen ogen meer dan 50 verschillende soorten rozen in de grote rozenkwekerijen rondom Quito. Wisten jullie dat de meeste rozen in Nederland ook uit Ecuador komen?
We sliepen in een prachtig hotel in de hippe wijk La Floresta en bezochten diverse koffiebars, waar we een paar topbarista’s aan het werk zagen. Vol inspiratie gingen we na een paar dagen weer naar huis!

oktober 2016, patesserie, rozen, ecuador, hoja verde
Alle rozen worden per stuk op kwaliteit gecontroleerd

Afgelopen maand had ik ook een paar busritjes naar PortoViejo en Jipijapa. Een goede vriend van ons heeft hier een prachtig hotel met een aantal appartementen. Hij moet echter regelmatig naar zijn thuisland in Europa en in de periode’s dat hij niet in Puerto Lopez is, ga ik een paar dagen per week zijn zaken waarnemen. Daarvoor moest natuurlijk het nodige aan papierwerk geregeld worden. Ik ga dat op een soort freelance basis doen en dus moet je dan een soort belastingnummer aanvragen, een genummerd factuurboek laten maken. Het was erg verassend hoe vlot het geregeld was! In provincie-hoofdstad PortoViejo heb ik een soort belastingnummer laten registreren en ondanks dat er wat problemen waren met één document, was men behoorlijk creatief en behulpzaam om het te regelen. Zonder maar een cent te hoeven te betalen, was het in binnen een half uur geregeld. De busrit heen en terug duurde langer 😉 . In Jipijapa kon ik een soort kwitantieboek laten maken. Nu verwacht je een leuke drukkerij wat dat voor je gaat maken, maar nee hoor. Dit was het kantoor waar je dat soort drukwerk regelt en volgende week is het klaar. De boekhoudster woont in Jipijapa en zal het binnenkort wel voor me meenemen, zo gemoedelijk gaat dat hier allemaal.

oktober 2016, patesserie, puerto lopez, jipijapa
Het kantoor van de drukkerij in Jipijapa

Vooruitblik
De komende maand zal ik een aantal dagen werken voor dit hotel en ga ik me voorbereiden voor een paar hele leuke dingen voor de maanden november en december. Naast veel chocolade, laat ik jullie nog even in spanning wat dit zal zijn. Maar dat het leuk wordt, dat is een ding wat zeker is! Hou PaTESSerie, met name op social media, dus goed in de gaten de komende weken!

Een hele fijne maand allemaal!

Liefs uit Puerto Lopez,
Tessa

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.