Het maken van taarten voor kinderen is het meest dankbare werk wat er is. Zelf vind ik het heerlijk om recepten uit te proberen van frans klassiek gebak of andere luxe taarten. Het decoreren van taarten met fondant kwam er eigenlijk per toeval bij. Maar hoe lekker en verfijnd een klassiek gebakje ook kan zijn, het kan niet op tegen de blije kindergezichtjes, die met grote verbaasde ogen opkijken als er zo´n spectaculaire gedecoreerde kindertaart op tafel staat.

kindertaarten, patesserie.com                      kindertaarten, patesserie.com

Vandaag is mijn oudste nichtje jarig. Precies een jaar (en een dag 😉 ) geleden maakte ik mijn eerste gedecoreerde fondant taart. Oefening baart kunst en ik heb afgelopen jaar al een paar leuke kindertaarten kunnen maken. Het mooie van deze taarten is dat je ze op elke gelegenheid of thema kunt afstemmen!

De meeste kindertaarten maak ik van een biscuit, gevuld met banketbakkersroom of vanillecrème en aardbeienjam. Twee basissmaken die alle kinderen (en volwassenen) wel lekker vinden. Maar eigenlijk kun je de taart aan elke smaak aanpassen.

kindertaarten, patesserie.com       kindertaarten, patesserie.com

kindertaarten, patesserie.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.