Hou je van chocolade én bijzondere bonbons? Zet dan Friandries in Tilburg maar op je lijstje om eens te bezoeken. Passievolle medewerkers, uniek concept, maar vooral: ontzettende lekkere bonbons! Ik was voor wat anders in Tilburg, maar kon het natuurlijk niet laten deze zaak even te bezoeken. De moeite waard!

Wellicht kun je je het nog herinneren: de Chocoladeshow op tv. Een wedstrijd waar men op zoek ging naar de meest getalenteerde chocolatier van Nederland. Dries Michels ging met de winst naar huis. En dat is best bijzonder want Dries is van oorsprong niet een chocolatier maar gespecialiseerd kok. Dat hij echter goed met chocolade overweg kan, blijkt wel omdat hij eerder al in de finale van de Lekkerste Bonbon van Nederland stond én meewerkte aan de Koningsdag bonbon.

In Tilburg aan de Willem II straat begint Dries eerst met een Friandries pop-up store, die al snel verbouwd wordt tot een chocolade atelier. Hier kan hij met zijn team naar hartelust werken aan zijn prachtige chocolade-art. Want de Friandries bonbons zijn meer dan gewoon een bonbon. Ze zijn verrassend van smaak en qua uiterlijk geinspireerd door street-art. Ze laten stuk voor stuk zien dat ze bij Friandries een hele andere en frisse kijk op chocolade hebben.

Friandries concept: Pick Your Mood

Friandries maakt verschillende smaakcombinaties die verre van traditioneel zijn. Opletten dus bij wat je proeft! Om nu een keuze te maken in het ruime assortiment zijn de bonbons gegroepeerd. Zoet, zuur, zout, bitter, kruiden, specerijen, pittig en umami. Dat zijn de acht smaakclusters waaruit je een keuze kunt maken. Herkenbaar aan het kleurlabel op het chocolademenu die een centrale plek in de winkel heeft. Maar kiezen is lastig, want ze lijken allemaal interessant en hoe weet je nu de mood van morgen 😉 .

Je ziet dat er vanuit de keuken gedacht is qua smaakcombinaties en technieken en niet alleen maar van uit de chocolaterie. De combinatie gespecialiseerd kok en chocolatier werkt door in unieke smaken. Wat dacht je van rode biet – trekdrop, bergamot-tonkaboon of een combi van gember-mango-yoghurt? Of van de Funky Mush (shiitake) of de Asian Drip (soja, ponzu, wasabi en zwarte sesam). Bizarre smaken, maar neem van mij aan: ze werken!

Mijn Friandries selectie

Ha…. je snapt het natuurlijk al. Ik kon het natuurlijk niet laten om van elke bonbon ééntje mee naar huis te nemen. Want hoe kun je nu een keuze maken uit dit prachtige bonbonmenu? Smaken die me allemaal even interessant lijken. Ik ontzettend nieuwsgierig ben naar de binnenkant en het uiterlijk flink bestudeer zodat ik straks zelf ook van zulke pareltjes kan gaan maken.

Het bijzondere van de Friandries bonbons is het complete plaatjes. Een prachtige uiterlijk, dunne schaal chocolade en een heerlijke mondervaring van de vulling. Want die zijn bijna allemaal voorzien van 2 lagen. Een lichte frisse gel op een zachte romige vulling. De smaken zijn subtiel duidelijk aanwezig, waardoor de combinaties precies goed zijn. Geen overdonderende parfumsmaak dus bij de lychee-granaatappel-rode roos, maar juist dat vleugje wat het nodig heeft.

Waar moet je zijn?

De winkel van Friandries is gevestigd in Tilburg. Daar kun je niet alleen deze unieke bonbons kopen, maar ook chocolade, hun repen én ijs. De Friandries-smaken worden inmiddels ook verwerkt in ijs, in samenwerking met ‘t ijsboerinneke. Wanneer je zelf op zoek bent naar een bijzonder kado, relatiegeschenk of chocolade voor de horeca dan ben je hier natuurlijk aan het juiste adres. Dit team kan toveren met chocolade-smaken!

Friandries
Willem II-straat 4
5038 BG Tilburg

En wil je niet helemaal naar Tilburg rijden? Ze hebben ook een webshop! De inwoners van Den Haag hebben helemaal mazzel, want ik weet dat Kelly van DS Patisserie heeft ze ook in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.