Afgelopen maand organiseerde ik het FoodblogEvent met het thema Pay it Forward. Een manier om wat goeds te doen voor een ander, hoe klein het misschien ook is, zonder daar een tegenprestatie voor te verwachten. En omdat het een Foodblog Event is, hoort daar natuurlijk ook de link met eten of drinken in te zitten. Vandaag is het een nieuwe maand, dus ik laat jullie zien wat de inzendingen zijn en maak ik natuurlijk bekend wie het Foodblog Event voor de maand Mei mag gaan organiseren.

Winnaar Foodblog Event April 2016

Iets goed doen voor een ander kan soms in kleine dingen zitten en wat is het fijn als je net even die hulp krijgt uit onverwachte hoek op het moment dat je het nodig hebt. Van iemand die je kent of iemand die je totaal niet kent. Daadwerkelijke hulp of gewoon iets wat je net even blij maakt op een moment dat je minder blij bent. Wanneer het uit onverwachte en onbekende hoek komt, kun je dus niemand rechtstreeks bedanken en de beste manier om je dankbaarheid te tonen is dan ook door het zelf weer iemand onbaatzuchtig te helpen. Pay it Forward dus.

Ondanks dat ik veel leuke reacties kreeg op dit thema, zijn de daadwerkelijke inzendingen beperkt gebleven. Maar soms is kwaliteit beter dan kwantiteit en dus deel ik hier graag twee prachtige Pay-it-Foward artikelen, die de essentie van het thema ieder op hun eigen manier precies in de kern raken.

April 2016
Gereon’s keuken thuis
Als eerste vertelt Gereon van Gereon’s keuken thuis over Suspended koffie, een prachtig oude traditie die in Griekenland weer in bredere zin nieuw leven ingeblazen is. Een prachtig concept! Daarnaast deelt hij een recept voor een pittige boerenkoolsoep. Doordat Gereon zelf regelmatig helpt bij de voedselacties van RTVNH, valt het hem op dat mensen die afhankelijk zijn van weinig geld vaak kiezen voor slechtere ingrediënten omdat die goedkoper lijken. Iets waar Gereon absoluut niet in gelooft (en ik ook niet). Door inspirerende budgetrecepten te delen zoals deze pittige boerenkool soep zet hij dus eigenlijk een soort suspended coffee neer, voor iedereen die ‘m maar op wil komen halen. Het hele artikel van Gereon lees je hier. Dank je Gereon!

Eten maken
Sophie wist nog net op de valreep haar verhaal met ons te delen over een prachtige Tulband met gedroogde kers en hoe deze achterbleef op een picknick. Voor een verjaardag had Sophie een picknickfeestje in een park, waarbij iedereen wat lekkers meenam. Toen Sophie weer naar huis ging, liet ze de rest van de prachtige tulband achter voor de gasten die nog kwamen. Als dank voor dat waar zij al van had mogen genieten en daarmee een dankbare bijdrage te leveren voor de nog komende gasten. En zo klein kan een dankbare gift al zijn zijn. Dat is precies waar het om draait bij Pay it Forward! Haar quote “Dankbaarheid gaat voor alles uit”  en “Als de cyclus eenmaal goed op gang is, dan stroomt de energie vanzelf verder. Maar een duwtje geven kan nooit kwaad” vind ik een prachtige gedachte. Haar artikel en het recept voor de tulband lees je hier.  Dank je Sophie (en waar heb je die prachtige tulband vorm vandaan?)

Overige reacties die ook mooie initiatieven laten zien :

  • Marijke uit Australië deelt haar  Macadamia-Anzac-Biscuits met een buurvrouw die niet meer de kracht heeft om lang in de keuken te staan en zo toch wat lekkers bij de koffie heeft.
  • Ageeth die plannen maakt om wat voor alleenstaanden en ouderen te doen.
  • Suzanne die een diner voor twee vluchtelingen organiseerde

Ik ben blij om te zien dat, ook al wordt er niet altijd over geblogt, er grotere en kleinere initiatieven zijn om de wereld een beetje mooier en menselijker te maken. Laten we hier met zijn allen vooral mee doorgaan!

De winnaar
Maar nu dus de winnaar van deze maand dit event.
Ik heb Sophie haar inzending gekozen als winnaar, ondanks dat alle initiatieven in principe winnaars zijn. Hoe zij de dankbaarheid beschrijft vind ik absoluut inspirerend. Dus Sophie, aan jou de eer en de taak om een nieuw thema voor de maand mei te delen. Ik kijk er naar uit, jullie ook?

Follow my blog with Bloglovin

3 REACTIES

    • Hoi Annemiek, ben je lid van de foodbloggers Benelux groep? Daar vind je altijd een post van de host/winnaar. Ik stuur je wel ff een link van het event voor deze maand. Je kunt nog meedoen en anders kun je het volgen voor de volgende keer 😀

  1. Kwaliteit is zeker beter dan kwantiteit. Erg goed om iets te doen voor een ander. Fijn dat er zo’n event is en dat veel mensen met dezelfde interesse kunnen meedoen. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.