Terwijl het bij jullie momenteel nog volop zomer is met weliswaar heel erg wisselvallig weer, zitten wij nog steeds in de Garua-periode. Een periode met soms best wel frisse dagen en als we geluk hebben regen. Ja dat lees je goed… wij zijn gelukkig met regen hier! Nooit gedacht dat ik zoiets nog eens zou roepen, maar leven in een omgeving van tropisch droogwoud en een veranderend klimaat zorgt ervoor dat we hier water nodig hebben!

De frissere temperaturen zijn voor mij qua bakken natuurlijk wel ideaal en ik ben benieuwd hoe het over een aantal maanden gaat met mijn baksels wanneer de temperaturen weer flink zullen stijgen. We wachten het af!

Deze maand woonde ik nog even in het huis van Fiona terwijl Alie in het huis aan het strand woont. Housesitting is ideaal, maar elk aan een kant van het dorp maakt het soms wel wat lastig communiceren en samen dingen regelen. We hebben dan ook flink wat wandelingen heen en weer erop zitten.

 Om wat beter bereikbaar te zijn hebben we beide besloten toch maar een nieuwe smartphone aan te schaffen. Mijn oude samsung moest te vaak gereanimeerd worden. Smartphones zijn hier echt mega duur, want het is import en daar zit flink belasting op. De lokale supermarkt had een lokaal merk in de aanbieding voor slechts $99 en weet je wat? Hij werkt perfect! 
Dus je zult me vaker op Instagram en Twitter vinden, als het bakschema het natuurlijk toe laat 😉

Je kunt me hier volgen:
Twitter : @TessaCouperus
Instagram : @tessa_patesserie

Daarnaast ging ik nog even naar de kapper hier, binnen 3 minuten en voor slechts 3 dollar was ik klaar. En het zit nog goed ook!

En eindelijk was het tijd om zelf ook weer op een Walvistour te gaan. Het blijft spectaculair!

IMG_3579

Update Opstarten van een bedrijf in Puerto Lopez

Zoals vorige maand al aangegeven loopt het GoFundMe trager dan verwacht. Ook blijkt dat veel het niet gezien hadden, niet een creditcard willen gebruiken of moeite hadden met de engelse tekst. We hebben rechtstreeks dan ook nog een paar mooie donaties binnen gekregen en zullen binnenkort een volledige update geven op ons reisblog. 

Het verkopen vanuit huis van gebak gaat momenteel als een tierelier! We hebben een paar hotels en restaurants gevonden die met ons samenwerken en daarnaast valt het ons op dat met name de Ecuadorianen erg gecharmeerd zijn van ons gebak. Het is wat nieuws en ze zijn dol op zoet. We zijn dan ook druk bezig om nieuwe recepten te ontwikkelen en als ik de juiste spullen kan vinden dan pak ik wellicht het maken van fondant verjaardagstaarten ook weer op. Dat wordt nog een uitdaging met die temperaturen hier ;-)

 .

IMG_5879

 

Blognieuws

Door meer tijd aan het bloggen te kunnen besteden kan ik ook weer vaker meedoen aan bloggers samenwerkingen. Ik vind dat enorm leuk, want zo leer je toch weer nieuwe blogcollega’s kennen en wordt je weer aangezet tot het maken van nieuwe dingen. Deze maand probeerden we voor het eerst iets synchroon te maken. Jullie hebben de pizzafoto’s vast wel voorbij zien komen op Instagram met de #synchroonpizza. Jammergenoeg hadden we hier een stroomstoring en kon ik het niet afmaken. Dat zijn dingen die ik hier nog wel eens wil vergeten…

Daarnaast was ik weer van de partij met de Daring Bakers en natuurlijk het Foodblog Event. Zijn er hier meer bloggers die daar aan mee willen doen? Stuur me gerust een berichtje voor meer info.

Vooruitzicht komende maand.
Het is duidelijk, de vakanties zitten er weer op en het bakseizoen kan van start gaan! En hoe!
 Zitten jullie al voor de Great British Bake Off? Ik probeer zoveel mogelijk via internet te kijken, lukt niet altijd, maar gelukkig is er via twitter altijd nog een hulplijn! Dank Carola!

 In Nederland staan de bakprogramma’s ook alweer klaar. Heel Holland Bakt begint dit weekend weer en het leuke is dat je dit jaar mee kunt bakken met technische opdrachten. Hebben jullie het boek al besteld om mee te bakken?

Ook Hidde de Brabander krijgt een eigen bakprogramma op 24kitchen! Dit start op 3 oktober dus zet ook die datum maar in je agenda. Ik ga nog even opzoek of ik dat hier ook ergens kan gaan volgen.

 

image003 heerlijke-chaos-simone-van-den-berg-boek-cover-9789046821305

Boeken
Daarnaast komen er deze maand veel nieuwe boeken uit waarvan twee mijn aandacht al getrokken hebben. Allereerst het basis bakboek van Laura Kieft van Laura’s Bakery. Ik ben echt heel erg benieuwd naar haar boek en recepten. 


Ook komt het boek Heerlijke Chaos uit van Simone van den Berg. De foodfotograaf die denk ik voor elke foodblogger een grote inspiratie is en al aan heel veel andere boeken heeft meegewerkt. Daarnaast is ze succesvol (food)blogger en het kon dan ook niet uitblijven dan er een eigen kookboek van haar op de markt komt. Haar blog en foto’s kennende moet het een mooi boek worden. Ik kijk er naar uit!

Ben jij ook al benieuwd naar al deze boeken? Je kunt ze bij Bol alvast reserveren zodat je ze als eerste in huis hebt!

Dat was het voor deze maand.

Een hele fijne septembermaand allemaal!

Groeten uit Puerto Lopez,
Tessa

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.