Het is alweer oktober en de Nederlandse zomer is nu echt voorbij volgens mij. Ik kan het direct aan de bezoekersaantallen zien of jullie mooi weer hebben, want dan wordt er duidelijk minder gebakken! Maar het bakseizoen is nu duidelijk begonnen. Heel Holland Bakt helpt daar natuurlijk ook fijn mee. Ik heb welgeteld maar 1 aflevering hier kunnen zien, de rest is afgeblokt wegens rechten en dus niet in het buitenland te zien. Jammer, want ik vond het dit jaar ook erg leuk met Andre van Duin en als ik alle reacties op de social media zie is ‘Smaakt naar Meer’ ook een erg leuk programma. Als iemand nog een oplossing heeft voor mij om de programma’s toch te kunnen zien… meldt je!

Het klinkt misschien wel wat raar om vanuit Ecuador de Nederlandse programma’s te willen zien, maar ik vind het fijn om toch ook, naast al het internationale, de connectie met Nederland te houden. Naast altijd Spaans of Engels te spreken, is het soms heerlijk ontspannend om iets in eigen taal te zien. Bovendien merk ik dat het steeds wisselen van taal de talen niet echt ten goede komt. Zinsopbouw, bepaalde woorden of uitspraken… ik begin ze steeds vaker door elkaar te halen. Door zo nu en dan een Nederlands programma te zien of Nederlandse gesprekken (on- of offline) te hebben, is dus ook belangrijk voor mijn taalgebruik.

Het Magazine ‘Bij Robèrt in de leer(fabriek)’

bijrobert_zomer16_blog_patersserie1-page-001
De connectie met Nederland is en blijft er natuurlijk altijd, maar de communicatie is soms wel even lastig op zo’n grote afstand. Zo is het mij helaas ontgaan dat mijn artikel voor het Magazine van Robèrt van Beckhoven er deze hele zomer al heeft in gestaan. Het magazine ‘Bij Robèrt in de leer(fabriek)’ komt 4x per jaar uit en is verkrijgbaar in de winkel. Je kunt je er ook op abonneren en krijgt dan ieder seizoen een leuk magazine waarin je je hart kunt ophalen aan recepten van Robèrt , handige tips en achtergrondinformatie over ingrediënten. Plus: de leukste blogs, inspirerende kookboeken, de places to be tijdens culinaire citytrips en nog veel meer! Inmiddels is de herfsteditie uit.

In Puerto Lopez

patesserie, september 2016

Afgelopen maand was een leuke en ‘internationale’ maand. Er kwam een Amerikaanse vriend voor 2 weken naar Puerto Lopez voor vakantie en we gingen er gezamenlijk even op uit naar Montanita. Het was een zonnige dag, dus perfect voor een relaxte stranddag. Bovendien ging ik samen met de Grieks/Amerikaanse Anastasia een dag Baklava maken en leerde zo om zelf filodeeg te maken. Daar binnenkort meer over!

patesserie, september 2016
Montanita ©Jameson Godlove

Sinds deze maand woon ik weer volledig in het huis aan het strand samen met Alie. Dat is wel weer even wennen. Ook al is het erg gezellig en handiger om samen te wonen, het is toch ook weer een kwestie van rekening met elkaars ritme en werkzaamheden te houden. Je went er snel aan om volledig je eigen ruimte te hebben. Maar o, wat is het fijn om zo dicht bij zee te wonen. We hebben weer wat vaker dagen volop zon en als ik dan na een bakdag rond half 4 klaar ben, sta ik gewoon binnen een minuut in de bikini op het strand. Wat een heerlijkheid, zo’n verfrissende duik in zee na een warme dag in de keuken.

patesserie, september 2016
Soms bijna een prive strand!

Nieuwe spullen

De taartenverkoop gaat nog steeds lekker door en ik hoop binnenkort wat meer verschillende vormen en andere handige dingen te kunnen aanschaffen. Afgelopen week hebben we maar eens een goede handmixer gekocht, dat scheelt me al een hele hoop werk! Voor taartvormen en decoratiemateriaal etc moet ik naar Guayaquil, de grootste stad na hoofdstad Quito, en dat is een busrit van 4 uren (enkele reis). Dat is dus iets wat je goed moet plannen en bovendien is niet elk deel van de stad onbezorgd te bezoeken voor Gringas. En laat een goede taartenwinkel nu net in zo’n lastiger deel van de stad zitten. Wie weet komende maand en hopenlijk kan ik iets met ze afspreken voor online bestellen. Al zal ook dat een interessante bezorging worden aangezien de post hier in Puerto Lopez niet echt werkt. We hebben nl niet echt een adres of huisnummer: ‘het oranje huis tussen hotel X en hotel Y’ is wel zo’n beetje de beste beschrijving van je adres wat je door kunt geven.

patesserie, september 2016
Dag garde, hallo mixer!

Onlangs hadden we een klein akkefietje een product van Nestle. Ik gebruik het liefste locale ingredienten, maar kwaliteit is ook belangrijk en dus kies ik soms voor de gevestigde internationale merken, aangezien de kwaliteit dan in ieder geval constant is. Tot het een keer niet zo was. Ik stuurde de Nestle een bericht via Twitter om ze op de hoogte te stellen van ‘het probleem’ en tot mijn grote verbazing pakten ze dit echt zeer serieus op. Het was voor mij meer een attentiepunt richting hen, maar Nestle besloot mij een leuk goodiepakket op te sturen met keukenschorten, een ovenwantenset en een gigapak koekjes. Probleem was echter… waar moesten ze het naar toe sturen? Ik heb het adres van het hotel van een kennis maar ingeschakeld, aangezien daar altijd iemand aanwezig is en via een paar bussen en een regiobezorger stond het pakket twee weken later in onze keuken. Een leuke verassing!

patesserie, september 2016
het goodiepakket van Nestle

Website storingen

Qua bloggen zat ik deze maand wat vast. Van de een op andere dag kunnen we beide websites niet meer benaderen. Knap lastig! De eerste dagen dachten we nog aan een storing of gewoon langzaam internet, maar toen we wel gewoon youtube-filmpjes konden bekijken, wisten we dat er wat anders aan de hand was. En wat dat anders is, daar zijn we nog steeds niet achter. De internetprovider van de buren geeft echter geen enkel probleem, dus ik gebruik nu regelmatig hun wifi (ssssst). We kunnen nu dus weer verder met de websites, al is het afhankelijk van het signaal. En dus gaat onze dagelijkse kreet hier in Puerto Lopez maar weer op:

Todo es posible, pero nada es seguro
(Alles is mogelijk, maar niets is zeker).

En daar sluit ik voor nu deze maand mee af. Fijne oktobermaand allemaal, lekker bakken en deel je baksels gerust met me, hier of op social media!

Groeten uit Puerto Lopez!
Tessa

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.