Ja, en toen was ik deze maand ineens in Nederland! Een familiefeest eind december en het feit dat het alweer 2 jaar geleden was dat we onze familie zagen was reden genoeg om weer even terug te gaan. We vertrokken 14 november en dus was de maand November wat een rare en hectische maand.

November 2016

Puerto López
Je zou denken dat de eerste twee weken van November 2016 in het teken stonden van het pakken van onze koffers en reisvoorbereiding. Maar dat was absoluut niet het geval. Ik begon begin van de maand met het werken voor Hotel Nautilus en dat is toch altijd weer even spannend, zo’n nieuwe baan. Maar o, wat was het leuk. Ik merk dat ik het nog steeds enorm leuk vind om in de ‘hospitality’wereld te werken. Was dat in Nederland op Terschelling al zo en tijdens onze reis door Zuid Amerika, ook bevalt het mij weer prima. Nieuwe mensen leren kennen en ze het mooiste van Puerto López en omgeving laten zien. Zo trof ik een Turkse dame die ook in Ecuador woont en een ware foodie is. U begrijpt dat het direct klikte tussen ons en het is zo leuk om verschillende culturen in een ander land dan samen te zien komen.  Eten verbroederd!

En toen was het koffers pakken… en dat was makkelijk! We zijn nl vertrokken met lege koffers dus we waren snel gepakt! We hopen ze in Nederland te kunnen vullen met mooie dingen die we in Ecuador niet kunnen krijgen.

Nederland
Op 14 november stapten we het vliegtuig in en ruim een dag later stonden we eindelijk weer op Nederlandse bodem bij onze familie. Heerlijk om weer even thuis te zijn. Ook al is alles bekend, het is toch raar om zo weer van de ene wereld even terug te stappen in de andere wereld. Alie en ik zijn ieder bij onze eigen familie en dat is ook best gek. Maar we proberen zoveel mogelijk tijd met de familie door te brengen, leuke (nederlandse?) dingen te doen en vooral ook te genieten van de tijd dat we hier zijn. De afgelopen twee jaar zijn best intensief geweest en dus is het fijn om alles even los te laten en lekker thuis te zijn bij de familie.

PaTESSerie
Natuurlijk kan ik het bakken niet laten, dat is mijn passie en ik denk gewoon altijd in eten of baksels. Gelukkig staat mijn moeder ook graag in de keuken en dus zijn we al een paar keer de keuken in gedoken. Natuurlijk moest er voor Sinterklaas gebakken worden! Dus daarmee gingen we al direct aan de slag! Ook met mijn nichtjes ben ik al vlot ‘aan de bak’ gegaan. Zo gezellig!

november 2016, patesserie,

 

Daarnaast lag er al een flinke stapel prachtige kookboeken op me te wachten. Wat is het toch fijn om weer eens echte kookboeken in de handen te hebben. Ik heb alweer flink wat inspiratie en hoop dat ik nog het nodige hier in Nederland eruit kan gaan bakken. We zullen zien, de tijd vliegt nl nu al voorbij!

 

november 2016, patesserie,

Qua eten ben ik wel wat overdonderd door alle luxe die we hier in Nederland kennen. Alles is verkrijgbaar en o, wat is het allemaal lekker! Natuurlijk at ik als eerste een Nederlandse boterham met kaas, heb ik al een aantal kroketten verorberd en geniet ik ook van nieuwe producten. Maar als chocoladeliefhebber is Ecuador natuurlijk nooit ver weg 😉

november 2016, patesserie, ecuador's fine taste
Ecuador’s Fine Taste zorgde dat ik vlot de beste chocolade in huis had

 

Leuke uitjes

All You Need is Food
Ik viel deze maand direct al met de neus in de boter. Ik kwam net op tijd aan in Nederland voor het All You Need is Food Festival wat georganiseerd wordt door Kroon op het Werk. Hoe leuk is het om als je net in Nederland bent, direct naar een prachtig Nederlandse locatie als de oude Verkade Chocoladefabriek in Zaandam te gaan! We hebben er een geweldige middag gehad en heel veel nieuwe leuke producten kunnen testen en met de makers ervan kunnen praten. Daarnaast trof ik ook een aantal andere bloggers, die ik alleen maar via hun blogs kende. Helen, AnnemarieMarlon en Esmée… het was leuk jullie te treffen!

november 2016, patesserie, all you need is food
Robert Kroon van Kroon op het Werk, organisator van All you need is Food

 

november 2016, patesserie, kaas van kees
Heerlijke nederlandse kaas, daar konden wij natuurlijk niet vanaf blijven.

 

november 2016, patesserie, elrey
Prachtige chocolade uit Zuid Amerika, wat een mooie ontdekking!

Wat dit jaar bijzonder was aan dit Food Event is dat het niet alleen meer een pers-event was, maar dat er ook een dag voor consumenten was. Jullie dus! Wie van jullie is er ook geweest? Ik heb begrepen dat ook die dag erg succesvol was en volgend jaar waarschijnlijk een vervolg krijgt. Dus in de gaten houden volgend jaar!

Mole ‘t Lam
Als je in Woudsend woont en je bakt graag brood, wat doe je dan? Juist! Naar de molen ‘t Lam. Ik ben al verschillende keren in de molenwinkel geweest voor prachtige bloem en verschillende soorten meel en ook bezocht ik de molen zelf en had ik een prachtig gesprek met de molenaar. Ik ga jullie daar later zeker meer over vertellen!

november 2016, patesserie,


Foodfotografie bij Simone van den Berg

En dan komt er plotsklaps een gaatje vrij bij de Foodfotografie Workshops van Simone van den Berg en Alexandra Schijf. Ondanks dat ik van plan was niet teveel te doen en vooral ook veel thuis te zijn, kon ik het natuurlijk niet laten om deze kans te pakken. Ik volg Simone al jaren, ben erg fan van haar werk en wenste al jaren dat ik nog eens bij haar ‘op les’ zou kunnen. Is het dan ‘toeval’ dat ik deze kans ineens voorbij zag komen? Waarschijnlijk niet! En dus zat ik afgelopen zaterdag ineens bij haar in de studio. Wat was het ontzettend leuk en leerzaam! Ik ga de komende tijd vele oefenen en hoop straks in Ecuador veel mooiere foodfoto’s te kunnen maken!

november 2016, patesserie,

En dan zijn er ineens al twee weken in Nederland voorbij. De tijd vliegt en ondanks alle plannen en ideeën heb ik besloten de komende maand het bloggen wat te minderen. Offline tijd met de mensen om mij heen.

6 REACTIES

  1. ben ZO BLIJ dat je er weer bent , en vind het zo gezellig samen in de keuken bezig .en leer weer heel veel van jou , heb soms net dat duwtje in de rug nodig voor nieuwe dingen .. dit is GENIETEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.