Wellicht heb je ze al in het schap van de Albert Heijn zien liggen, de Meesterlijk Bakproducten van Robèrt van Beckhoven. Even was ik bang… gaat Robèrt nu ook richting de ‘pakjes en de zakjes’ met mixen? Maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt en dus ging ik naar Oisterwijk, waar meer foodbloggers en pers aanwezig waren om kennis te maken met deze nieuwe producten. 

Meesterlijk Bakproducten

De presentatie van deze nieuwe baklijn gebeurde natuurlijk in Robèrt van Beckhoven’s eigen bakkerij in de KVL fabriek in Oisterwijk. Een prachtige bakkerij, waar je als bezoeker niet alleen heerlijk brood en patisserie in de winkel kunt kopen, maar waar je ook een complete beleving krijgt van het maakproces. Door de lange glazen wand krijg je een complete kijk op hoe de bakkers, patissiers en chocolatiers werken en kun je zien hoe en wat er gemaakt wordt. Openheid, maar vooral de liefde van een mooi product overbrengen op de mensen. Dat is iets waar Robèrt al jaren voor staat.

Meesterlijke bakproducten, patesserie.com, robert van beckhoven

Robèrt van Beckhoven is niet bang om zijn kennis te delen, want op hoe meer mensen hij zijn passie voor het bakkersvak kan overbrengen, deste mooier hij het vindt. Geheime familie-recepten? Niks ervan! Recepten moet je delen en doorgeven. En dus staan zijn recepten voor broodbakken (met tips en trucs) in een aantal prachtige broodboeken. “Maar weet je wel hoe moeilijk het is om een broodboek te schrijven?” aldus Robèrt. Want met broodbakken komt het niet alleen aan op een goed recept. Brood is feitelijk niets anders dan meel en water. Je kunt er van alles aan toevoegen om het leuker en lekkerder te maken, maar de basis is en blijft meel en water. En dat meel…. daar zit nogal verschil in. Wie heeft wat voor meel? Heb je een goedkoop pak meel bij de supermarkt gehaald of komt je meel direct van de molen? Ook al volg je hetzelfde recept, beide broden zullen heel verschillend zijn en dat merk je al als je deeg maakt. Het ene meel neemt veel meer water op dan het andere, waardoor het ene deeg wellicht meer water nodig heeft dan het recept aangeeft en het andere bijna niet hanteerbaar is. En als het dan niet lukt, dan is het plezier van zelf broodbakken natuurlijk snel weg.

Meesterlijke bakproducten, patesserie.com, robert van beckhoven

Om de thuisbakkers te helpen wil Robèrt het gemakkelijker maken om aan goed broodmeel te komen. Dat iedereen met net zulk mooi meel kan gaan werken als wat hij in de eigen bakkerij gebruikt. Want daar kan iedereen lekker brood mee bakken. Prachtige tarwemeel uit Frankrijk bijvoorbeeld. Zijn lijn van bakproducten is dan eigenlijk ook niets anders dan bloem/meel in een pakje.  Want zoals hij zo mooi zegt:

Een mix is niks! Je weet niet wat erin zit en je kunt er niet mee experimenteren. Je ziet wat je doet als je géén mix hebt en je kunt per ingrediënt bekijken hoe je wilt veranderen.

Meesterlijke bakproducten, patesserie.com, robert van beckhoven
En dat je kunt veranderen en variëren dat ondervonden we in de workshop. Want natuurlijk gingen we aan de slag met de Meesterlijk bakproducten. We maakten niet gewoon brood, maar we kregen direct les in het variëren met de basisproducten. We gingen aan de slag met focaccia’s en bakten bovendien heerlijke krentebollen of een krentenbrood. Met name het desempoeder was voor ons allemaal wel nieuw, maar jongens wat werkte dat mooi! Ik werkte samen met Debby en we waren er beide wel over uit. Zo’n mooi soepel deeg, dat hadden wij nog niet eerder zelf gemaakt! Het rijzen ging prachtig en toen alles eenmaal gebakken en wel uit de oven kwam waren we heel erg blij met het eindresultaat! Dit inspireert enorm om er zelf mee aan de slag te gaan (en dat was nu precies zijn bedoeling 😉 ).  Je zult hier dus binnenkort nog meer over horen van me, want ik ben thuis natuurlijk direct ook aan de slag gegaan!

 

Meesterlijke bakproducten, patesserie.com, robert van beckhoven

De lijn van Meesterlijke bakproducten bestaat uit het een assortiment van broodmeel en bloem, desempoeder,  zaden- en pittenmix en twee koeken-kits. De kilozakken broodmeel en bloem zijn er in de varianten broodbloem wit, broodbloem 100% spelt, broodmeel 100% volkoren en broodmeel meergranen. Het betreft allemaal puur bloem/meel en daardoor is het niet alleen geschikt voor brood, maar zou je er ook best een cake mee kunnen bakken!

Waarom dan toch ook nog koekenkits? Toch maar aan de mix? Maar ook hier zul je merken dat dit geen mixen zijn zoals we die van andere koekmixen kennen. Bovendien zijn de robuuste muesli-koeken bij Robèrt in de winkel zo’n hit, dat hij ook dit graag met iedereen wil delen. Daarom vind je naast de broodlijn dus ook twee varianten op deze befaamde koeken in het schap!

De producten zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en natuurlijk ook in de winkel van Robèrt in Oisterwijk.

Meesterlijke bakproducten, patesserie.com, robert van beckhoven
De hele club tezamen. Photocredits: Sander Damen van Foodblabla

Wil je weten wie er nog meer waren? Neem dan eens een kijkje op hun leuke blogs
Carola van Carola bakt Zoethoudertjes
Helen van HandemadeHelen
Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen
Marjolein voor My Happy Kitchen
Dalí van Zonderzooi
Sandra van Xandra bakt brood
Susan van Smulpaapje
Jacqueline van Foodblabla

Robèrt van Beckhoven, dank voor de uitnodiging, fantastische workshop en inspiratie!
Zoals altijd is de mening over producten en bedrijven mijn eigen mening, lees voor meer informatie mijn Disclaimer.
Meesterlijke bakproducten, patesserie.com, robert van beckhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.