Normaal gesproken roep ik vaak ‘de tijd gaat snel!’. Maar als ik nu een maand terugkijk dan is er wel heel veel gebeurd en voelt het alsof ik alweer veel langer in Nederland ben dan ‘slechts’ een maand. Het was een wonderlijke maand en ik moet mijn draai nog even vinden voordat ik echt weer in mijn ritme zit. Dat zal de komende weken vast steeds beter gaan. Een terugblik wat er afgelopen maand allemaal achter de schermen van PaTESSerie gebeurde.

Terugkomst in Nederland

Allereerst wil ik iedereen echt super bedanken voor alle lieve reacties die ik heb gekregen op mijn besluit om terug te keren naar Nederland. De laatste twee weken in Ecuador waren lastig, raar en toch ook weer heel mooi, waardoor ik het allemaal redelijk goed heb kunnen afsluiten. Het zijn toch altijd heftige momenten en wat is het dan fijn om zoveel lieve reacties te krijgen. Dat doet een mens echt goed!

Natuurlijk vond ik het de eerste dagen flink koud (en dat was het ook), maar met wat gekregen winterkleren en een lekkere warme winterjas en sjaal kom ik de komende maanden de kou wel door en kan ik langzaam weer acclimatiseren aan de temperaturen hier. Ik weet dat het na de wereldreis van 2008-2010 ook ruim een jaar geduurd heeft voordat ik het niet meer koud had, dus ik calculeer die tijd nu gewoon in. Maar vaak lekker dicht bij de oven zitten 😉 .

Mijn ouders hebben me opgehaald van Schiphol en het ging allemaal vlot. Snel thuis. Mijn oudste nichtje Reina moest mij eerst zelf zien voordat ze kon geloven dat ik echt weer terug was. Na een weekend wat bijtrekken van de jetlag was daar de orde van de dag weer. Er moet toch wel het nodige geregeld worden en dus was ik de eerste week vooral druk bezig met het regelen van het opnieuw inschrijven in Nederland, verzekeringen opzeggen en nieuwe afsluiten, een nederlands telefoonnummer, winterkleren en mijn koffer en backpack uitruimen.

En sokken, veel nieuwe sokken 😉

Eigen woonruimte
Wat ik eigenlijk niet verwacht had, is dat ik binnen 10 dagen al een eigen woonruimte had. Ja, echt! Midden in Woudsend, naast de brug, staat een groot oud kantorenpand wat al een tijd niet gebruikt wordt. Er zijn woonruimtes in gemaakt voor tijdelijk wonen (anti-kraak) en laat nu het toeval zijn dat er 2 ruimtes ineens vrij kwamen. Omdat deze ruimtes vaak snel weg zijn, was ik er als de kippen bij om deze ruimtes te bekijken. En zo tekende ik een paar dagen later de woonovereenkomst. Ik deel het pand met nog een paar ander reizigers en iemand die haar eigen FoodCaravan heeft, dus ik zit hier geloof ik wel goed 😉 .

De ruimte is groot en dat is wel wennen. Ik wil niet teveel spullen hebben, maar voor het inrichten van een woonruimte zijn toch wat huishoudelijke dingen en natuurlijk meubilair nodig. Ik heb destijds alles verkocht, dus dan begin je weer helemaal met niks. Gelukkig heb ik een aantal tweedehands spullen gekregen die nog prima een tweede, of wellicht zelfs al een derde ronde meekunnen. Ik ben er nog niet, maar alles op z’n tijd. Mochten jullie nog spullen of grote planten over hebben waar je niks mee doet, je mag me altijd berichten. Wie weet kan ik er wat mee.

Feitelijk is het dus weer housesitting wat ik doe. Daarnaast heb ik dus veel goede gebruikte spullen. Niet teveel spullen, het noodzakelijke. En daarmee probeer ik dus toch die balans te creëren tussen hoe mijn levensvisie zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren en het weer terugzijn in binnen het Nederlandse ‘systeem’.

 

Bakken en Chocolade
Al snel ging de oven bij mijn moeder aan om te gaan bakken. Er waren verjaardagen en feestjes waar gebak voor moest komen en dus maakte ik oa een Friese Oranjekoek met zelf gekonfijte sinaasappel, een hazelnootschuimtaart, een banoffee taart, een bavaroistaart en een heerlijke chocolade cake van het blog Baksels.net. Allemaal een groot succes, maar die hazelnootschuimtaart hè… dat was toch wel de favoriet.

Daarnaast stond ik twee dagen als vrijwilliger op Chocoabeurs in Amsterdam. Ontzettend leuk om te doen en zoveel mooie chocolade gezien. Ik hoop daar de komende tijd jullie meer mee te kunnen inspireren. Maar er komt nog meer inspiratie aan! Ik heb nog een paar prachtige bakboeken liggen waar ik jullie over wil vertellen en een recept van ga delen en afgelopen dinsdag viel het nieuwste boek van Robèrt van Beckhoven op de deurmat. Het boek wat bij die mooie serie Brood hoort. De eerste indruk is al goed, dus ik ga daar dit weekend eens even goed voor zitten! Jullie horen er meer over van me.

Ik hoop dat dan ook de oven in de keuken geïnstalleerd is. Het enige wat ik nieuw wilde hebben was mijn eigen oven. Na een goede tip van Mannin heb ik een nieuwe oven aangeschaft bij Ikea. Ik zal er wel even aan moeten wennen, zoals bij elke andere oven, maar ik ben zo blij dat ik nu mijn eigen vaste oven heb. Ik kan niet wachten om ‘m uit te testen!

De nieuwe oven

En ik kan weer gaan bakken met hele verse eieren. Mijn ouders hebben de oude kippendames vervangen door jongere blommen en we hebben weer flink meer eieren. Ze zijn nog wel wat aan de kleine kant, maar dan gebruik ik gewoon wat meer. Vandaar dat ik tijdens het bakken het liefst alles afweeg!

De nieuwe kippen

Ik kijk uit naar de nieuwe maand!

Liefs,
Tessa

12 REACTIES

 1. Wat fijn dat je alweer zo snlt gesetteld bent, en zelfs alweer een eigen woonruimte. Ik kan me best voorstellen dat die kou wennen is. Maar de voordelen zijn er gelukkig ook: een eigen oven alles verkrijgbaar en hopelijk weer leuke events waar ik je weer eens kan zien!

 2. Heerlijk om te horen dat je al zo snel woonruimte hebt gevonden. En die sokken, hahaha het zal inderdaad wel even wennen zijn maar het voorjaar komt er aan en als ik nu naar buiten kijk zie ik een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje ;-). Wij hebben onlangs een geheel nieuwe keuken gekocht met alles erop en eraan en hebben vooral geïnvesteerd in een geweldig mooie oven. Ik kan niet wachten tot begin mei de keuken EN de oven komen :). Succes Tessa!
  Liefs, Joke

 3. Fijn om te lezen Tessa en ik ben benieuwd wat de toekomst je gaat brengen en wat je met al je kennis gaat doen. Ik zou een workshop patisserie wel kunnen waarderen in Friesland!

 4. Ha Tessa, je woont nu in het kantoor van mijn oude werkgever. Ik hoop dat jij je er snel thuis voelt. Mocht je een proefkonijn voor jouw baksels willen hebben, Marten is altijd beschikbaar :-). En oh, wat was die hazelnootschuimtaart lekker!!!!

 5. ook voor ons als ouders was het een spannende tijd ..want wat hebben we jou gemist … gezellig dat je eerst weer even bij ons thuis was. En nu blij voor jou, nu weer je eigen woonruimte hebt ,lekker dicht in de buurt .
  En we kunnen samen weer in de keuken aan de slag

 6. Hallo Tessa, welkom terug in Nederland en bij je familie.
  Fantastisch dat je je eigen woonruimte al hebt, nu je mooie oven.
  Heel veel succes met alles.
  Liefs Dini

  • Hoi Carola, dank je! Ja de oven staat en ik ga ‘m binnenkort uitproberen en dan lekker aan de slag. Ik hoop binnenkort eens tot ziens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.