Nederland weer opnieuw ontdekken, hoe leuk is dat? Ik sta versteld van de leuke zaken die er allemaal zijn, mooie food-initiatieven en wat er allemaal te krijgen is. Onlangs liet Anne-Marie van My Happy Kitchen & Lifestyle mij en nog een aantal andere foodbloggers Den Haag zien. Wat een leuke stad is dat zeg! Eigenlijk is een dag veel te kort, maar oh, wat hebben we veel gezien. Ik ga kijken of ik nog eens een weekendje Den Haag kan plannen, zodat ik mijn bezoek ook kan combineren met bv museumbezoek (Escher!) en het strand van Scheveningen. Vandaag laat ik jullie een selectie hotspots voor bakliefhebbers zien en sluit af met een googlemaps-kaartje met nog veel meer culinaire tips, zodat je zelf ook je hart kunt ophalen in deze stad.

Hotspots voor bakliefhebbers Den Haag

Den Haag is een prachtige stad met veel historie. Natuurlijk kennen we de stad als het politieke centrum van Nederland met het Binnenhof, de Ridderzaal en natuurlijk ‘het Torentje’. Maar Den Haag heeft nog heel veel meer. Ik keek mijn ogen uit tijdens de wandeling door de stad. Den Haag vind ik trouwens vanuit het noorden prima te bereiken. Ik stapte in Heerenveen op de rechtstreekse intercity en in iets minder dan 2,5 uur was ik er. Geen gedoe met parkeren en met gratis wifi in de trein is het heel relaxed reizen.

hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com, happy tosti Happy Tosti
Op een lege maag kun je natuurlijk niet starten en dus is ons meetingpoint Happy Tosti. Een zaak waar de lekkerste tosti’s worden gemaakt en geserveerd door mensen die een arbeidsbeperking hebben. Dat het maken van goede ‘standaard’ tosti’s nog niet eens zo heel erg simpel is legde bedrijfsleider Winston ons uit. Want hoe zorg je ervoor dat je brood niet klef wordt van een goed gevulde tosti? Dat heeft oa met het brood te maken. Check dat brood en die tosti’s daar dus maar eens! Ze zijn heerlijk. Erbij hadden we de ketchups van Glorious Bastards, nog zo’n leuk initiatief! Zij maken hun ketchups en chutneys van producten die afgekeurd zijn en bovendien neemt hij alleen mensen aan die een achterstand op de arbeidsmarkt hebben (bv ivm leeftijd). Dat waren dus niet alleen een hele lekkere tosti’s met ketchup, maar ook een hele sociale!

Happy Tosti Korte Poten 5 te Den Haag. Open op ma-vr van 7:30 – 17:00, zaterdags 9:00-18:00 en zondags 9:00-17:00 hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com, cheeky pie Cheeky-Pie
Voor dat we verder gingen kregen we nog even wat lekker zoets… Ook dat bleek een sociaal gebakje te zijn. Niet alleen gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking, maar ook nog eens met een milieuvriendelijke inslag. Vegan, suikervrij en op de fiets  bezorgd! Nu is vegan en suikervrij niet echt mijn specialiteit, dus ik heb de boel even flink proberen te ontleden en eigenaresse Elise even flink ondervraagd, want ze waren enorm lekker! Weer wat geleerd 😉

Cheeky-Pie

hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com, delicious sweetness Delicious Sweetness
Op de Denneweg zit Kelly met haar prachtige patisseriezaak Delicious Sweetness. Wat maakt zij fijne tartelettes zeg! Ik proefde de karamel-hazelnoot en de passievrucht-tartelette bracht mij even weer terug in Parijs. Precies goed van smaak, fris en niet te zoet! Haar specialiteit is echt franse patisserie, zoals eclairs, macarons en dus die heerlijke tartelettes. En dat kan ze goed! Niet alleen de smaak is goed, maar het ziet er ook echt zo uit zoals je van een franse patisserie in Parijs zou verwachten. Ik vind Kelly een absolute inspiratiebron. Wat zij nu maakt is mijn doel, ook zij is thuis begonnen en nu uitgegroeid tot een prachtige zaak. Met passie voor het vak en veel uitproberen kun je dus echt een heel eind komen!

Delicious Sweetness Denneweg 136 Openingstijden: Woe-Vrij 9:00-17:30 Za 8:00-17:00 Zo 8:00-12:00

hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com, hug the tea Hug the Tea
Matcha thee is een typische Japanse thee die we kunnen herkennen aan de felle groene kleur. De zussen Claire en Lisa laten de beste Matcha uit Japan overkomen om daar heerlijke thee van te maken of in hun eigen blends te stoppen. Ze hebben inmiddels hun eigen theemerk Hug the Tea, welke je niet alleen online kunt bestellen maar ook kunt drinken in hun teabar. Daar laten ze ook zien wat je allemaal nog meer kunt maken met matcha, zoals cake, macarons en nougat. Wanneer je met matcha wil gaan bakken, kunnen deze dames je precies adviseren welke matcha soort je het beste kun gebruiken.

Hug the Tea Oude Molstraat 16 . Openingstijden: Ma 13:00 – 17:30 Di-Vr 10:00-17:30 Za 11:00-17:30 hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com, hop & stork Hop & Stork
Voor chocolade is Hop & Stork een pracht adres. Bij binnenkomst zie en ruik je de chocolade, bovendien staat de chocolatier/patissier daar de prachtigste dingen te maken wat je gewoon kunt zien. En dat is wel waar het grotendeels om draait bij Hop & Stork, de hele belevenis. Gebiologeerd heb ik staan kijken hoe patissier Rafaël Putto deze prachtige gebakjes afmaakte. Wàt een vakwerk! En wat extra leuk is: Ze geven workshops! In de koffielounge kun je deze patisserie bestellen en mocht je eens een andere cheesecake willen proberen, zet die van Hop & Stork dan maar op je to-try lijstje.

Hop & Stork Passage 82 (t/o het Binnenhof) Openingstijden: ma 12:00-18:00, di-za 10:00 – 18:00 (do tot 19:00), zo 11:00-17:30 (ze zitten ook in Utrecht) hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com, van kleef Van Kleef
Veel vullingen voor gebak en bonbons zijn extra lekker met een beetje drank erin. Nu kun je natuurlijk voor de standaard merken en smaken gaan, maar ben je in Den Haag, loop dan even binnen bij Van Kleef. Dit is het enige nog bestaande jenever en likeurenhuis in Den Haag. De winkel is een beleving op zich en Fleur vertelt je op hilarische wijze alle ins- en outs. Het assortiment likeuren is enorm, maar ook authentieke jenevers kun je er krijgen (en daarmee kun je je eigen likeuren weer maken). Proeven mag, waardoor je weet wat je meeneemt! Naast winkel is Van Kleef trouwens ook een klein museum en een ideale plek om een receptie, diner of borrel te regelen (drank genoeg 😉 ).

Zelf Den Haag ontdekken?
Wij sloten hier de tour door Den Haag af en dat was maar goed ook, want Fleur schonk rijkelijk onze borrelglaasjes vol! Enfin…. het was een prachtige dag! Hoeveel kun je zien op een dag? Meer dan genoeg dus, maar nog lang niet alles wat Den Haag te bieden heeft. Dit kaartje geeft niet alleen de route weer welke wij gedaan, maar ook nog andere extra culi-adresjes. InStock hebben wij bijvoorbeeld ook nog bezocht, waar je heerlijk kunt lunchen en waar ze hard werken om voedselverspilling tegen te gaan. Eet of bak je graag met aziatische ingredienten? Dan mag je Amazing Oriental niet overslaan (ze hebben ook een webshop!). Ik keek mijn ogen uit en waande me echt weer in Azië! Volgens mij verkopen zij geen “Nee”.

Anne-Marie (en Marjolein) ontzettend bedankt voor deze inspirerende tour. Ik heb niet alleen een hele andere kant van Den Haag gezien, maar ben ook vol inspiratie weer naar huis gegaan. Bakken met matcha?  Chocoladebrokken maken of mezelf toch eindelijk eens wagen aan de macarons? Wie weet!

Ik ontdek graag Nederland met leuke culi-adressen en dan met name gericht op, of affiniteit met, het bakken natuurlijk. Heb jij nog leuke tips of adresjes voor me die ik absoluut niet mag missen? Mail ze me gerust!hotspots voor bakliefhebbers den haag, patesserie.com

5 REACTIES

  1. Ik heb 40 jaar in den Haag gewoond en veel restaurants bezocht, ze kwamen en gingen weer.
    Ben er nu al 3 jaar weg en ken degenen die je beschrijft niet.
    Nu op het Zeeuwse platteland en daar is niet veel, dat mis ik wel en ook de multi-cultiwinkels.

    • Hallo Lot, ja ik mis dat hier op het platteland in Friesland ook! Ik keek mijn ogen uit daar. Maar volgens mij heeft Zeeland ook weer heel veel mooie dingen. Ik ben nog nooit in Zeeland geweest… dat moet er ook nog maar eens van komen! Mocht je nog tips voor me hebben, dan hoor ik het graag van je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.