Een goed en lekkere gevulde broodtrommel, hoe doe je dat? Toen ik nog in het bedrijfsleven werkte vond ik het lastig om mijn broodtrommel goed te vullen. Het was of elke dag hetzelfde (brood met kaas) of ik nam niks mee en ‘haalde wel even wat’. En dat laatste was natuurlijk niet altijd even gezond 😉 . Tegenwoordig werk ik zelfstandig en kan ik ‘thuis’ mijn eigen lunch maken. Vaak met eigen gebakken brood, maar ook ik kan nog wel wat meer creativiteit gebruiken. Hoe leuk is het om te zien dat ex-collega Mascha dat probleem bij velen ziet en daarom een prachtig boek hiervoor gemaakt heeft! 

Arbeidsvitaminen

Dromen waarmaken en je passie volgen, ik vind dat altijd prachtig om te zien. Nooit geweten dat Mascha, mijn voormalige bankdirecteur, ook een passie voor Food had. Een aantal jaren geleden gooide ook zij het roer om en begon FoodTruck Mama Mascha. Bij Mascha ligt de nadruk op gezond eten, met name voor die eetmomenten tijdens je werk. De beruchte snoeppotten op de Bank of de kroketten in de kantine, ik herinner ze me nog goed. Toch is Mascha haar boek niet het typische ‘health-freak’-boek en staan er ook zeker leuke ‘snaaierijen’ in.

Gezond eten moet in de eerste plaats lekker zijn! Zó lekker dat je het recept na die eerste keer wilt blíjven maken

– Mascha Perquin-Sarneel-

Het Boek: Arbeidsvitaminen

Het is direct duidelijk dat dit een boek is voor ‘eten op het werk’. Toch zijn het niet alleen maar broodtrommeltjes die voorbij komen, juist niet! Mascha laat in het boek zien hoe je ook heerlijke soepen en salades voor de lunch kunt maken. Ik krijg direct al zin in de ‘Preisoep met friese mosterd en droege woarst’ of voor op de warmere dagen een heerlijke ‘Gazpacho’. Soepen kun je echt wel goed meenemen naar je werk, gewoon in een goed afgesloten beker!

Natuurlijk worden de broodjes, wraps en de ‘all-time-favorite’ tosti niet vergeten. Met leuke recepten voor hummus, kruidenkaas of courgettespread leuk je een broodje of wrap al snel op. Wil je wat anders in je trommel, denk dan ook eens aan een stuk hartige taart of maak een ‘hippe’ quinoamuffin. Een ideale manier om je restjes te verwerken en als je er wat meer maakt vries je ze gewoon in. Volgende ochtend in de trommel en wanneer het lunchtijd is, is het wel ontdooid en je lunch lekker vers!

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de lunch. Mascha heeft ook aan de traktaties gedacht voor bv de verjaardagen. Gezond kan ook zoet zijn met Red Velvet Brownies of een Rabarber-Aardbeien plaatcake. En wat serveer je nu wanneer je een gezondere borrel wilt houden?  Ik heb al een paar leuke ideeën in het boek zien staan. Natuurlijk zijn veel recepten ook prima te gebruiken voor de vergaderingen na kantoortijd. In plaats van de broodjes kroket en zakken patat kun je best wat anders neerzetten. Ik wou dat wij destijds vergaderden met een linzensalade, broodjes biefstuk en quesadilla’s!

De hoofdstukken met recepten worden afgewisseld met informatie over voeding en vitaliteit op het werk. Deze informatie wordt op een ‘gezond boerenverstand’ manier gebracht of middels leuke korte gastcolumns.

Arbeidsvitaminen, patesserie.com, boekentip
Mascha  (Foto: Jitske Hagens | wij zijn kees)

De auteur

Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, besloot ik het roer om te gooien. Voortaan ging ik koken, in plaats van vergaderen.

– Mascha Perquin-Sarneel –

Jarenlang heeft Mascha gewerkt als bankdirecteur en merkte op dat gezond eten voor veel mensen een hele opgave is, al helemaal tijdens het werk. Om te laten zien dat gezonder eten echt niet moeilijk hoeft te zijn, starte ze haar eigen mobiele kookschool: Foodtruck Mama Mascha. Hiermee rijdt ze door het hele land om iedereen enthousiast te krijgen over lekker en gezond eten. Ze komt bij veel bedrijven om advies of kookworkshops te geven en de recepten die ze daar gebruikt zijn nu gebundeld in dit boek. Op haar website vind je meer informatie over haar workshops en haar FoodTruck.

Mijn impressie van het boek

Een leuk boek met creatieve oplossingen voor gezonder en gevarieerder eten op het werk. Niet alleen maar hippe recepten voor de dames op kantoor, maar ook lekkere en voedzame recepten voor stoere mannen zoals bv de bouwvakkers. Als reizende ‘thuis’ werker haal ook ik hier leuke inspiratie uit om, ook al bak en eet ik graag brood, eens wat gevarieerder naar bv de lunch te kijken. De leuke spreads voor op het brood en de gezondere zoete opties, het water loopt mij in de mond!

Wil jij graag beter lunchen (op je werk) en ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Dit zijn de gegevens:

Arbeidsvitaminen
Mascha Perquin-Sarneel
Uitgeverij Loopvis
Uitgave: Mei 2016
ISBN 9789492206213
€ 17,50

Je kunt het boek hier bij Bol.com bestellen en dan heb je het morgen al in huis!

Uitgeverij Loopvis, ontzettend bedankt voor het toesturen van een digitaal exemplaar van dit boek.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info daarover vind je hier (Disclaimer).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.