Het is alweer ruim een maand geleden toen ik het leuke persevent All you Need is Food bezocht. Een groots en jaarlijks evenement, georganiseerd door Kroon op het Werk, waar veel leveranciers, producenten en andere culi-aanbieders hun mooie producten presenteren. Dit jaar kon ik er bij zijn en maakte ik kennis met veel leuke nieuwe en bekende merken. Het was een ontzettende leuke dag waar ik weer veel inspiratie op heb gedaan.

Zo kreeg ik een pak havermelk van OatDream™ mee, een glutenvrije melk gemaakt van haver. Haver bevat van nature geen gluten maar omdat het vaak tijdens het oogsten in aanraking komt met andere granen die wel gluten bevatten, kan het niet altijd als glutenvrij worden aangemerkt. Deze havermelk is wel van glutenvrije volkorenhaver gemaakt.

Tijdens mijn tijd in Peru leerde ik veel van mede work-away vrijwilligers die gluten en zuivelvrij leefden. Zo leerde ik zelf havermelk maken, maar eerlijk gezegd heb ik er naderhand niet veel meer mee gedaan. Nu lachte dit pak me steeds toe. Ik ben als echte boerendochter natuurlijk meer van de echte rauwe koemelk, maar het wordt tijd om wat meer uit de comfort zone te gaan en andere leuke dingen te doen en te ontdekken. Daarom was het All you Need is Food evenement ook zo leuk.

Havermelk vind ik verassend zoet proeven, ondanks dat er geen suikers aan toegevoegd zijn. Al heeft het wel wat een bittere nasmaak waar je de smaak van havermout goed proeft. Havermelk bevat weinig vet, maar toch koos ik er voor om er een soort lichte pannacotta van te maken.

Pannacotta maak je meestal met een volle room, dit dessert is dus lichter. Proef goed of je het zoet genoeg vindt, anders kun je het pannacotta mengsel nog iets aanzoeten met bijvoorbeeld honing. Gezien de tijd van het jaar besloot ik het te combineren met stoofpeer en het feestelijk in een glas te maken. Decoreer het met geroosterd amandelschaafsel voor een kleine bite.

Recept: Zuivelvrij- en glutenvrij Pannacotta dessert met Stoofpeer

Ingrediënten
(voor 4 personen)

500 ml Havermelk Avoine van OatDream*
3 blaadjes gelatine
4 stoofpeertjes
geschaafde amandelen

Bereidingswijze

 • Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat deze ca 20 minuten weken.
 • Verwarm de Havermelk en breng deze evt extra op smaak met honing of een andere zoetstof (ik vond dat niet nodig) en los de gelatine in de warme melk op.
 • Schenk de melk in leuke (dessert) glazen en leg ze schuin in de koelkast om op te stijven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de glazen in een muffinvorm te zetten. Het heeft ongeveer 4-6 uren nodig om op te stijven.
 • Snij vlak voor serveren de stoofpeertjes in mooie kleine blokjes en voeg deze toe aan de glazen. Doe er evt nog wat van het perensap bij voor extra smaak.
 • Rooster de geschaafde amandelen en strooi deze over het dessert.

Zuivelvrij- en glutenvrij Pannacotta dessert met Stoofpeer, patesserie.com, dessert

Zuivelvrij- en glutenvrij Pannacotta dessert met Stoofpeer
 
Prep time
Total time
 
Author:
Serves: 5
Ingrediënten
 • 500 ml Havermelk Avoine van OatDream*
 • 3 blaadjes gelatine
 • 4 stoofpeertjes
 • geschaafde amandelen
Bereidingswijze
 1. Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat deze ca 20 minuten weken.
 2. Verwarm de Havermelk en breng deze evt extra op smaak met honing of een andere zoetstof (ik vond dat niet nodig) en los de gelatine in de warme melk op.
 3. Schenk de melk in leuke (dessert) glazen en leg ze schuin in de koelkast om op te stijven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de glazen in een muffinvorm te zetten. Het heeft ongeveer 4-6 uren nodig om op te stijven.
 4. Snij vlak voor serveren de stoofpeertjes in mooie kleine blokjes en voeg deze toe aan de glazen
 5. Rooster de geschaafde amandelen en strooi deze over het dessert.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Waardeer dit recept:  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.