notenrotjses, pindarotsjes, patesserie.com

Chocolade, ik begin er steeds vaker weer mee te werken. Naast de chocoladeflikken van laatst heb ik nu nog een heel eenvoudig chocoladerecept voor je. Pindarotsjes. Of eigenlijk notenrotsjes, want ik gebruik vaak een mengsel van noten en pinda’s. Iets wat mij opvalt bij de meeste recepten op internet over pindarotsjes is dat de chocolade gewoon gesmolten wordt, pinda’s erdoor en klaar zijn je pindarotsjes. Was het maar zo eenvoudig! Ja, zo kan het natuurlijk wel, maar dan moet je ze in de koelkast bewaren en smelt de chocolade tussen je vingers…. Niet doen!

Varieer eens in je notenmix. Voeg bijvoorbeeld gedroogd fruit of gepofte mais, popcorn of cornflakes toe.

Tempereren. Echt! Ik weet het, het kan een lastig klusjes zijn, maar je pindarotsjes worden echt veel mooier. Geen doffe chocolade notenhoopjes, maar mooie stevige notenchocolaatjes die niet in je hand smelten. Ik heb hier uitgelegd hoe je chocolade tempereert, er zit vast een methode tussen die je handig vind.

Ik maak mijn notenrotsjes en chocoladeflikken altijd van chocolade die overblijft na het maken van bonbons. Er zit altijd nog wel een beetje in de kom. Wegdoen is zonde, ook omdat ik graag de wat duurdere maar betere chocolade gebruik. Dus notenmelange erdoor!

Recept: Noten- of pindarotsjes

Ingrediënten

ca 200 gr chocolade
ca 150 gr gemende noten en pinda’s

Bereidingswijze

 • Rooster de noten in de oven (175) of in een pan zodat ze mooi goudbruin zijn, laat afkoelen en hak de grotere wat kleiner (ter grootte van een pinda)
 • Leg een stuk bakpapier op je werkblad
 • Smelt de chocolade au-bain-marie en tempereer de chocolade op je favoriete manier
 • Roer de pinda’s en noten erdoor heen. Schep goed door elkaar zodat alle noten bedekt zijn met wat chocolade.
 • Vorm met twee lepels hoopjes chocolade-noten mengsels op het bakpapier en laat de noten- of pindarotsjes hard worden op je werkblad.
 • Bewaar in een afgesloten bak

 

notenrotjses, pindarotsjes, patesserie.com

Noten- en Pindarotsjes zelf maken
 
Author:
Recipe type: chocolate
Ingrediënten
 • ca 200 gr chocolade
 • ca 150 gr gemende noten en pinda's
Bereidingswijze
 1. Rooster de noten in de oven (175) of in een pan zodat ze mooi goudbruin zijn, laat afkoelen en hak de grotere wat kleiner (ter grootte van een pinda)
 2. Leg een stuk bakpapier op je werkblad
 3. Smelt de chocolade au-bain-marie en tempereer de chocolade op je favoriete manier
 4. Roer de pinda's en noten erdoor heen. Schep goed door elkaar zodat alle noten bedekt zijn met wat chocolade.
 5. Vorm met twee lepels hoopjes chocolade-noten mengsels op het bakpapier en laat de noten- of pindarotsjes hard worden op je werkblad.
 6. Bewaar in een afgesloten bak

 

18 REACTIES

  • Dank je! Het kan ook zeker met kinderen. Leuk om er dan nog wat variaties mee te maken met gedroogd fruit en/of gepofte rijst/cornflakes

  • Ja zo doen heel veel het. Voordeel van deze manier is dat ze ook buiten de koelkast prima te bewaren zijn, ook niet smelten in je hand en wat krokanter zijn.

 1. Wauw, het water loopt me in de mond. Super idee om gemengde noten te gebruiken. Ik had trouwens nog nooit van het tempereren van chocolade gehoord, dus ga dat artikel nu ook bekijken.

  • Tempereren van chocolade maakt echt verschil! Er zijn verschillende manieren (staat in betreffende artikel) dus er zit vast een methode tussen die je handig vindt. Succes

 2. Mmm dat ziet er lekker uit! Lijkt me ook erg eenvoudig om te maken, zeker een optie dus om eens te maken met mijn kleine neefjes en nichtjes! Niets zo leuk dan samen wat lekkers te bakken in de keuken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.