Wat een heerlijke maand was April! Een drukke maand met leuke events, bijzondere ontmoetingen, heerlijk voorjaar, maar toch ook nog wel een beetje fris. Vandaag weer even een kijkje achter de schermen bij PaTESSerie van afgelopen maand! 

April is een echte lente maand en wat vind ik dat een heerlijk seizoen! De bootjes beginnen weer te komen in Woudsend en langzaam aan wordt het drukker met touristen. Ik heb een prachtig uitzicht op de brug en het water! Voordat de drukte echt losbarst nam ik even een kijkje bij het net geopende restaurant Omke Jan en bij mijn directe buren Restaurant Vis en Meer, waar je echt fantastisch kunt eten!

april 2017, achter de schermen, patesserie.com
Heerlijk eten bij Vis en Meer in Woudsend

Pasen was hier tijd voor de familie. Mijn jongste nichtje kwam logeren, wat een feest was dat! En natuurlijk het paaseieren zoeken bij Pake en Beppe. Met mijn tante ging ik aan de wildpluk, daarover binnenkort meer. Ook proefde ik haar eigen gemaakte likeurtjes, absoluut inspiratiewater!

april 2017, achter de schermen, patesserie.com
Ook ging ik voor het eerst langs de tulpenvelden. Ik had een loge uit Amerika over, die ik nog ken toen we beide in Puerto López woonden, dus dat was leuk bijpraten en haar Nederland/Friesland laten zien. Die tulpenvelden zijn echt prachtig! Ook bezocht ik de Lammetjesdagen met mijn jongste nichtje (en broer en schoonzus) bij een boerderij dichtbij, dus jullie zien het wel, het was lente ten top deze maand!

april 2017, achter de schermen, patesserie.com
Lente!

 

Foodnieuws
De maand begon direct al leuk met een workshop bij Robèrt van Beckhoven. Hij presenteerde zijn nieuwe lijn van hoogwaardige thuisbakproducten van bakkerskwaliteit, waardoor iedereen thuis met goede ingrediënten aan de slag kan. Naast het broodmeel en het desempoeder zijn er ook twee koekenkits, waarmee ik deze heerlijke koeken maakte. Ze zijn ontzettend gemakkelijk te maken en waren hier in een mum van tijd op!

april 2017, achter de schermen, patesserie.com

Een week later was ik aanwezig op de CuliPersLunch, het jaarlijkse food-event waar je allerlei nieuwtjes op food-gebied ziet en vol inspiratie thuis komt. Zo kreeg ik al een kleine preview voor het komende Pindakaasboek van uitgeverij Loopvis, ontmoette de mensen achter Jersey melk en haalde mijn hart op aan Ecuadoriaanse producten.

De dag erna toog ik naar de Zaanse Schans waar ik bij het chocolab van Zaans Gedaan Nicolas Vélez weer ontmoette, de man achter de Ecuadoriaanse chocolade van Hoja Verde. De dames van Zaans Gedaan zijn enorm inspirerend met chocolade bezig en hebben een ontzettende leuke zaak op natuurlijk een prachtlocatie. Bovendien praatte ik weer even bij met Jolanda van Ecuador’s Fine Taste.

april 2017, achter de schermen, patesserie.com
Bij het Chocolab van Zaans Gedaan

Nu ik weer in Nederland woon ben ik ook beschikbaar om nieuwe producten te testen en zo kreeg ik begin deze maand de Foodybox van Kroon op het werk. Een doos vol inspirerende producten zoals jullie kunnen zien. Het inspireerde mij tot het maken van een heerlijke yoghurttaart en lekkere kaasvlinders met truffelkaas.

april 2017, achter de schermen, patesserie.com
Een Foodybox bomvol inspirerende producten

Rosti Mepal is een merk waarvan ik diverse spatels heb. Ik heb genoeg andere merken geprobeerd, maar die halen het niet bij die van hun. Ik was dan ook erg verrast dat ik een bewaarschaal van hun nieuwe lijn Cirqula mocht uitproberen. Een hele handige schaal die ik mn gebruik voor het  in de koelkast bewaren van banketbakkersroom. Maar de schalen kunnen ook gebruikt worden in de vriezer en magnetron (en vaatwasser!), dus ik denk dat er nog wel een paar meer komen hier.

april 2017, achter de schermen, patesserie.com

Blognieuws
Op het blog was het afgelopen maand druk. Jullie hebben blijkbaar voor Pasen massaal de heerlijke chocolade paastaart gemaakt, de worteltaart van Ottolenghi of de sneeuwster, want dat waren absoluut de populairste recepten deze maand. Leuk om jullie creaties op bijvoorbeeld Instagram terug te zien. Tag me gerust in jullie berichten wanneer jullie wat maken van PaTESSerie, ik vind die foto’s enorm leuk om te zien!


Daarnaast kwam ik afgelopen maand een paar leuke of nieuwe bloggers tegen die ik graag aan jullie wil voorstellen:

Wiebe WakkerPlug Me In
Allereerst een blog wat niets met Food te maken heeft, maar het project Plug Me In van Wiebe, die ik in Australië leerde kennen is enorm inspirerend. Hij is zonder geld met een electrische auto vertrokken vanuit Nederland, op weg naar Australië. Inmiddels is hij al in India en zijn verhalen zijn prachtig. Hoe hij overal ter wereld hulp krijgt, maar ook de boodschap voor een meer sustainable leven! Een aanrader om hem via de diverse social media kanalen te volgen en wellicht heb jij nog kennissen voor hem onderweg die hem kunnen helpen.

StephanieGreat Little Kitchen
Stephanie werd deze maand 30 en dat zette haar wel wat aan het denken. Kunnen we niet wat meer werken aan een sustainable leven? Daarom ging ze de challenge aan om een maand lang plastic vrij te even en dus ook te koken. Een leuk foodblog met lekkere recepten en die challenge… wie weet ga ik die ook nog eens aan! Het is moeilijker dan gedacht, maar niet onmogelijk blijkt. Durven jullie zo’n challenge aan?

Martine Duizenden1dag
Martine trof ik bij de CuliPersLunch en het bleek dat ze deze maand via de Foodblogswap van mijn blog wat mocht maken. Benieuwd wat ze uitkoos? Je vind het op haar blog!

WillekeMamma’tje van alles
Ik maakte door de Foodblogswap kennis met het blog van Willeke en ben positief verbaast hoeveel mensen er bezig zijn met dingen als ZeroWaste. Als we nu allemaal proberen ons steentje bij te dragen aan minder afval! Bij Willeke vind je zeker ook leuke tips (en lekkere recepten!)

 

Al met al dus een prachtige maand en ook Mei beloofd een leuke maand te worden! Ik hoop op lekker veel zon en mooie dagen.
Willen jullie niet een hele maand wachten totdat er weer een achter de schermen verslag is, volg me dan op Instagram, via de Stories laat ik regelmatig een kijkje in mijn dagelijkse leven.

Een hele fijne Mei maand allemaal.

Tessa

10 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.