Rainbow taart
 
 
Author:
Recipe type: taart
Ingrediënten
 • 10 eieren, gesplitst
 • 200 gr bloem
 • 50 gr maïzena
 • 50 gr custard
 • 300 gr suiker
 • vanillesuiker
 • snufje zout
 • 6 verschillende kleuren voedingskleurstof in regenboogkleuren
Meringue Botercreme
 • 6 eiwitten
 • 400 gr suiker
 • 450 gr boter
Decoratie:
 • - snoepjes, fondantfiguurtjes, ijshoorntjes
Bereidingswijze
Voor de gekleurde biscuit
 1. Verwarm de oven voor op 180C.
 2. Vet drie ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
 3. Zeef de bloem, custard, maïzena en het zout.
 4. Zorg ervoor dat de eieren op temperatuur zijn. Dus niet direct vanuit de koelkast.
 5. Klop eerst het eiwit met de suiker samen op tot stevige pieken.
 6. Voeg daarna in 1 keer alle eidooiers toe, terwijl de keukenmachine op een lage stand draait.  Draai dit er in 2-3 seconden doorheen, het hoeft nog niet helemaal goed gemengd te zijn, dat gebeurd zo wel tijdens het doorspatelen van de bloem.
 7. Spatel het bloemmengsel er in twee delen door tot een redelijk homogene massa is ontstaan. Een paar klontjes is nu niet erg, dat roer je er zo met de kleurstof wel uit. Je wilt zoveel mogelijk lucht erin houden dus niet te lang spatelen.
 8. Verdeel het beslag in gelijke delen over 6 kommen, doe overal een klein beetje kleurstof naar keuze in en meng totdat je tevreden bent over de kleur.
 9. Doe het beslag per kom in een vorm, strijk glad en bak het in de oven in ca 15 minuten gaar. Bak daarna direct de andere 3 kleuren.
 10. Laat het biscuit volledig afkoelen op een taartrooster.
Voor de meringue botercrème
 1. Doe de eidooiers en de suiker in een hittebestendige schaal en verwarm deze al roerend au-bain-marie. De eiwitten moeten tot minimaal 60C en maximaal 70C verhit worden. Hiervoor kun je een thermometer gebruiken, maar een goede regel is dat wanneer de suiker volledige opgelost is, je de 60C wel te pakken hebt. Je controleert dit door een klein beetje van het mengsel tussen je vingers te wrijven, voel je nog suiker? Dan is het nog niet warm genoeg.
 2. Wanneer de suiker volledig is opgelost doe je het mengsel over in de kom van je standmixer en klop je dit eiwitmengsel stijf tot een stevige merinque, net zolang totdat de kom weer koud aanvoelt. Je kunt het ook met een handmixer kloppen, maar dat duurt wel even.
 3. Zodra de meringue afgekoeld is doe je er al mixend blokje voor blokje de boter erbij. Zodra alle boter is toegevoegd mix je het nog zo lang totdat er een mooie luchtige (en stevige) botercrème is ontstaan.
Opbouwen van de taart
 1. Leg de biscuit de kleurvolgorde en plaatst de onderste op een taartkarton. Bestrijk deze met een niet al te dikke laag creme en dek af met de volgende kleur biscuit. Stapel ze zo op totdat alle kleuren in de juiste volgorde weer een taart vormen. Gebruik de rest van de creme om de taart rondom af te smeren.
 2. Decoreer naar eigen inzicht
Let op:
 1. - de ijshoorntjes kun je redelijk goed in de zijkant van de taart zetten door een kleine inkeping te maken. Zet ze eerst wel even vast met een lintje totdat de creme in de koelkast voldoende opgesteven is om ze vast te houden.
 2. - indien je de ijshoortjes gebruikt is het leuk om deze te vullen met snoepjes en af te dekken met een laag crème. Voor een tweelaangs taart zul je van de creme genoeg overhouden die je kunt kleuren en waarmee je mooie 'ijs'toeven kunt maken.
Recipe by PaTESSerie.com at https://www.patesserie.com/recepten/taart/regenboog-taart/