Hamburgerbroodjes van Levine uit de Jungle oven
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Brood
Serves: 9
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
 • 500 gr tarwebloem
 • 6 gr droge gist
 • 8 gr zout
 • 10 gr suiker
 • 25 gr zonnebloemolie
 • 50 gr ei (kamertemperatuur)
 • 275 gram volle melk (20-25C)
Voor decoratie
 • sesamzaadjes
Bereidingswijze
Deeg maken
 1. Doe alle ingrediƫnten voor het deeg in een kom en meng alles goed door elkaar.
 2. Stort het deeg op je werkblad en kneed het in ca 20 minuten tot een mooie en soepel deeg. Het deeg kan eerst nog wat vochtig zijn, voeg geen extra bloem toe want als je langer doorkneed krijg je vanzelf een minder plakkerig deeg. Zodra je een vliesje kunt trekken is je deeg goed gekneed.
1e rijs
 1. Bol het deeg goed op en leg het in een, met olie ingevette, kom. Draai het deeg 1x zodat het volledig met een klein beetje olie bedekt is. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg in ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Het deeg is leidend ipv de tijd dus wanneer je met je vinger in het deeg drukt en het gat blijft staan, dan is het voldoende gerezen.
Vormen
 1. Stort het deeg op een met olie ingevette werkplek en duw de licht eruit. Verdeel het deeg in 9 gelijke stukken. Bol de stukken deeg op en laat ze afgedekt ongeveer 15 minuten even rusten. Druk ze dan plat met je hand. Bestrijk de bovenkant met wat water, strooi de sesamzaadjes erover en druk ze met de palm van je hand wat vast in het deeg. Leg de deegstukjes een paar centimeter uit elkaar op een bakplaat en dek af met ingevet plasticfolie.
2e rijs
 1. Laat de broodjes wederom in ca 1 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld. Het deeg is voldoende gerezen wanneer je er met een natte vinger op drukt en de afdruk langzaam weer terugveert. Verwarm ondertussen de oven voor op 220C (boven- en onderwarmte) of op 200C in een hetelucht oven.
Bakken
 1. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Leg ze direct na het bakken op een rooster om en laat volledig afkoelen.
Recipe by PaTESSerie.com at https://www.patesserie.com/recepten/brood/hamburgerbroodjes-van-levine-uit-de-jungle-oven/